Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Οι 10 κορυφαίοι “νέοι” της Ευρωλίγκας-Στο νούμερο 1 ο Φριντέτ!

Οι 10 κορυφαίοι “νέοι” της Ευρωλίγκας-Στο νούμερο 1 ο Φριντέτ!

FREDETTE 690x455 e1567788846148

Την λίστα με τους 10 καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες δημοσίευσε η Ευρωλίγκα, με τον Τζίμερ Φριντέτ να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Στην σχετική λίστα φυσικά περιλαμβάνεται και ο “δικός μας” Κώστας Κουφός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο νούμερο 4, με τον άλλοτε συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου) , να βρίσκεται στην 3η θέση.

Μάλιστα στο σχετικό κειμενάκι τους οι διοργανωτές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θεωρούν ότι ο νέος γκαρντ του τριφυλλιού είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πρώτου σκόρερ της Euroleague.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Έρχεται στη διοργάνωση ως ένας από τους πιο καλύτερους σκόρερ, που έχουν παίξει στην Euroleague τα τελευταία χρόνια. Ο Φριντέτ γίνεται αυτόματα ένας διεκδικητής του βραβείου του κορυφαίου σκόρερ και εγγυάται πολλές στιγμές που θα θυμόμαστε. Ο Φριντέτ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων τριών σεζόν στην Κίνα, όπου ήταν πρώτος σκόρερ της CBA δύο φορές και MVP της λίγκας το 2017. Τον γνωρίζουν ως “The Jimmer” και έφτασε στις επιλογές της All-America ως παίκτης του Brigham Young University από το 2007 έως το 2011. Από τότε, βάζει καλάθια σε όλο τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη, όμως οι κορυφαίες επιδόσεις του στο σκοράρισμα θα περάσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει δίπλα του τον Νικ Καλάθη, ένα μέλος της κορυφαίας πεντάδας της περσινής σεζόν. Ήδη στην προετοιμασία έχει δείξει το ταλέντο του και πλέον αναμένεται να το κάνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Δείτε όλο το Top10:

10. Αμίν Νουά (Βιλερμπάν)
9. Γιόνας Γερέμπκο (Χίμκι)
8. Σέλβιν Μακ (Αρμάνι Μιλάνο)
7. Κουίνσι Έισι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
6. Ρόκας Γκιεντράιτις (Άλμπα Βερολίνου)
5. Νάιτζελ Χέις (Ζαλγκίρις)
4. Κώστας Κουφός (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
3. Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου)
2. Λουκ Σίκμα (Άλμπα Βερολίνου)
1. Τζίμερ Φριντέτ (Παναθηναϊκός)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…