Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η ΑΕΚ… σώζει την παρτίδα

Η ΑΕΚ… σώζει την παρτίδα

aggelopoulos aek

Είμαστε εμείς πρώτοι που γράψαμε (την περασμένη σεζόν) για τα οικονομικά θέματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος βρήκε τον τρόπο να καλύψει όσα κενά υπήρχαν, προχώρησε σε δομικές αλλαγές, έκανε πράγματα που ίσως κανείς δεν περίμενε και πλέον -αν δει κανείς τον χάρτη και τα… θεωρητικά δεδομένα- προβάλει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ας μην κοροϊδευόμαστε…

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορούν να βάλουν στόχο (κατ’ αρχήν) κάτι περισσότερο από το να περάσουν στους «8», καθώς η Ευρωλίγκα άλλαξε πρόσωπο κι ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ, ακόμα κι η Εφές με την Αρμάνι έχουν… ξεφύγει. Δείτε τα ρόστερ και θα καταλάβετε…

Την ίδια στιγμή η «Ένωση» εμφανίζει το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών, γεγονός που την καθιστά το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ. Μετά την ολοκλήρωση του ρόστερ, μπορεί να περηφανεύεται πως είναι πλέον -τόσο λόγω ταλέντου, όσο και λόγω μπάτζετ- η πιο «γεμάτη» ομάδα της διοργάνωσης.

Ειδικά μετά τη φυγή της Μπολόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ, την προτίμηση των πλούσιων ρωσικών ομάδων στο Eurocup, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα των τουρκικών ομάδων, ο «δικέφαλος» -έχοντας ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα (ειδικά με τον υπολογισμό και των φόρων) στη διοργάνωση- δεν μπορεί παρά να επιδιώκει την επιστροφή στην κορυφή.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδωσε «λευκή επιταγή» στον νέο προπονητή, ώστε αυτός να φτιάξει το σύνολο, που θα εκφράζει (και) τον ίδιο. Έχει στα χέρια του, όχι έναν, όχι δύο, αλλά έξι ξένους με προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα, κάτι που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στη διοργάνωση.

Ο Λάνγκφορντ αποτελεί -ενδεχομένως- τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κέντρικ Ρέι αγωνιζόταν στη Μακάμπι, ο για χρόνια σέντερ της Ρεαλ, Σλότερ (στην Τουρκία έπαιρνε περισσότερα από 600.000 δολάρια), ο Γιάνκοβιτς (μοντέρνο «4-5άρι» με χιλιόμετρα στην Ευρωλίγκα, πάνω στον οποίο επένδυσε η Παρτιζαν) συνθέτουν μαζί με τους Ματσιούλις και Σαντ Ρος το παζλ των ξένων.

Σύμφωνα με τα «θέλω» του προπονητή «κόπηκαν» παίκτες, που ίσως κανείς δεν περίμενε. Κανείς επαγγελματίας αθλητής δεν αφήνει την ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, χωρίς να έχει άλλη πρόταση στα χέρια του, εκτός αν του έχει διαμηνυθεί από τον προπονητή πώς δεν τον υπολογίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιαννούλης Λαρετζάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κόουτς, ζήτησε τη λύση του συμβολαίου.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή του Χρυσικόπουλου, που τον θεωρεί «δικό του παιδί» στη θέση του Ντούσαν Σάκοτα ήταν προαποφασισμένη. Οι μετοχές τού Ντούσαν είναι στα ύψη στην Ευρώπη κι αμέσως πήρε στα χέρια του μία καλή πρόταση, ενώ ταυτόχρονα ο Λίνος ήταν επί μήνες απλήρωτος στον ΠΑΟΚ κι έτσι η «τράμπα» έγινε εύκολα.

Προσθέστε τους Τολιόπουλο, Γκίκα, Κακλαμανάκη (τον οποίον «κοιτούσε» και ο Ολυμπιακός) και βέβαια τον αρχηγό Μαυροειδή, οι οποίοι μαζί με τον Γιαννόπουλο προσφέρουν μία εξάδα Ελλήνων παικτών «έτοιμων» να παίξουν, σε αντίθεση με τον κορμό Ελλήνων τα προηγούμενα χρόνια, που αποτελείτο κυρίως από παίκτες για το μέλλον.

Με λίγα λόγια και στο κομμάτι των Ελλήνων η «Ένωση» χτίστηκε με παίκτες έτοιμους να προσφέρουν νίκες. Είναι σαφές, λοιπόν, πως στόχος είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό αστέρι. Οι συνθήκες υπάρχουν, μένει να φανεί στο παρκέ…

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…