Κεντρική Elite League Γκίμας: “Ποτέ μην λες ποτέ”

Γκίμας: “Ποτέ μην λες ποτέ”

Dimitris Gkimas Filippos Veroias

Ο Φίλιππος Βέροιας ύστερα από την απόφαση του Ιπποκράτη Κω να μην κατέβει στην Α2 ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Γκίμας, έκανε σχετική ανάρτηση και γράφει χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Αναλυτικά:

“ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ(μια διδακτική ιστορία χωρίς τον 007)

Τον Απρίλιο του 2013 επιστρέφαμε πρωταθλητές από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο Μαρούσι. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό και η πρόκληση της α2 για μας τους αμαθους επαρχιώτες φάνταζε εύκολη. Οι παίκτες μας στο πίσω μέρος του λεωφορείου γιόρταζαν την άνοδο.

Στο μπροστά μέρος του λεωφορείου ήμασταν ο σημερινός πρόεδρος Ηλίας Λαζος ο Αντώνης Κοζας ,ο ΑΑρης Μπεης ,ο Χρήστος Μπλατσιωτης κι εγώ.

Θυμάμαι ότι ήμουν χαρούμενος και δεν άφηνα τους προαναφερθέντες να κοιμηθούν βάζοντας συνέχεια τραγούδια που σίγουρα ,ειδικά στον Ηλία ,δεν τους άρεσαν.Εβαλα το once in a lifetime των talking heads και το again του nat king cole. Τραγουδια που μιλάνε για τη μοναδικότητα της στιγμής.

Τότε ήταν που σκέφτηκα να κάνω μια μεγαλεπήβολη δήλωση. Τους είπα λοιπόν: Ας χαρούμε την αποψινή βραδιά γιατί ο Φίλιππος δεν πρόκειται ποτέ να ξανανεβει στην α2. Θα παίξουμε όσα χρόνια μπορούμε α2 κι όταν πέσουμε δεν θα ξανάνεβουμε ποτέ. Δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτό. Θες από ευγένεια ,θες από κούραση ,η επειδή θα σκέφτηκαν ότι πάντα ήμουν και είμαι γραφικά ρομαντικός συγκατανευσαν.

Τα χρόνια πέρασαν παίξαμε τρεις σαιζόν στην α2 ,μετά στη β. Πέσαμε στη γ. Η δήλωση μου αιωρούνταν απειλητική.. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Πέρυσι ξανά στη β. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα ήμασταν θεωρητικά υποψήφιοι για υποβιβασμό. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ. ΑΚΛΟΝΗΤΟ.

Κι όμως μετά από μια ονειρική χρόνια τερματίσαμε τέταρτοι. Το κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος κι ας μας έλεγαν ότι δεν οδηγεί πουθενά. Η ήττα στο μπαράζ δεν μας πτόησε.

Αυτή τη φορά και με τόσες ανακατατάξεις το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κλονίστηκε. Άρχισε να πηγαινοέρχεται.

Ώσπου σήμερα ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ έχασε τη θέση του κι εγώ πέρασα στο ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΑΦΛΑΤΑΔΩΝ ΚΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ως επίτιμο μέλος.

Δεν ξέρω και φυσικά δεν θα πω που θα μας βγάλει αυτή η χρόνια. Ξέρω όμως οτι η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς και δικαίωσης για τον Ηλία Λαζο και το Γιάννη Στεργιου που ήταν δίπλα στην ομάδα μας όταν χάναμε τις κατηγορίες τη μια πίσω από την άλλη. Όταν χλευαζομασταν και απαξιωνομασταν αυτοί ήταν εκεί. Μαζί με τον Άρη ,τον Αντώνη τον Φράνκυ και λίγους ακόμη αγαπημένους φίλους. Κι είναι μέρα χαράς για τον Γιώργο Τραπεζανλιδη που είναι πάλι δίπλα στην οικογένεια μας σα να μην πέρασε μια μέρα.

Κι είναι μια στιγμή που πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές της περσινής όμαδας ,αυτούς που έφυγαν και όσους συνεχίζουν γι αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Α2”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ρεμεντέλας: «Ορκιστήκαμε ότι θα μπούμε στο γήπεδο σαν καμικάζι»

Στη σειρά με τον Έσπερο Λαμίας αναφέρθηκε ο Γιώργος Ρεμεντέλας. Το Ψυχικό πήρε τη νίκη απέ…