Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Είδαμε αρκετά θετικά πράγματα”

“Είδαμε αρκετά θετικά πράγματα”

Ευχαριστημένος έμεινε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από την εικόνα της Εθνικής Ανδρών στο φιλικό παιχνίδι με την Ουγγαρία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε ότι είδε αρκετά θετικά πράγματα και θέλει η ομάδα να είναι έτοιμη στο παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά:

Για το πρώτο δείγμα: «Ήταν θετικό. Η εβδομάδα ήταν δύσκολη προπονητικά, με διπλές προπονήσεις παρά τα φιλικά, αλλά αυτό έχουμε αποφασίσει και το πλάνο δεν αλλάζει. Θέλαμε να δούμε μερικά πράγματα σε σχέση με τις αρχικές μας τοποθετήσεις και είδα αρκετά θετικά, με τα παιδιά στο τέλος να θέλουν να βγάλουν πιο πολλή ενέργεια και κάτι το εντυπωσιακό. Θα το βρούμε κι αυτό στην πορεία, με τη δουλειά να γίνεται σε άριστο κλίμα».

Για την φιλοσοφία της ομάδας: «Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν παίκτη, που μπορεί να κάνει πολλά, γιατί ο Γιάννης δε σκοράρει μόνο. Είναι παντού και κάνει τα πάντα. Έχουμε δημιουργούς στο ποστ τους Πρίντεζη-Μπουρούση και τους Καλάθη-Σλούκα στη θέση τους στην περιφέρεια. Πρέπει να παντρέψουμε όλα αυτά, ανοίγοντας το γήπεδο και πιέζοντας στην άμυνα, ενώ στην επίθεση έχουμε δουλέψει σετ παιχνίδια. Είναι λεπτομέρειες, που πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε εντάξει».

Για τον Γιάννη: «Είναι γνώστης της ευρωπαϊκής και ελληνικής πραγματικότητας, δεν… προσγειώθηκε ξαφνικά σε άλλο πλανήτη. Το έχει καταλάβει και γίνεται δουλειά σε αυτό. Δουλεύουμε πάνω στο σουτ με βάση και το πρόγραμμα από τους Μπακς. Θα βοηθήσει στην ταχύτητα, τη ρακέτα και το ένας εναντίον ενός, ενώ όταν του κάνουν παγίδα θα έχουμε σωστή κυκλοφορία για τον ελεύθερο παίκτη. Έχουμε 3 εβδομάδες γεμάτες ακόμη κι έχει διάθεση να μπει στο πρόγραμμα».

Για το ξεκίνημα: «Είδαμε αρκετά θετικά στα πρώτα δύο φιλικά, δίνοντας ίσο χρόνο προς όλους. Θα παίξουν και τα άλλα 5 παιδιά την Κυριακή (11/8). Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την πρώτη μέρα και να πάμε με σωστό ρυθμό στην Κίνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μιλς: “Είμαι 100% δεσμευμένος με την Εθνική, θα είμαι στο Τόκιο”

Με τον Πάτι Μιλς να δίνει κανονικά το παρών θα παρουσιαστεί η Εθνική Αυστραλίας στους Ολυμ…