Κεντρική Basket League “Έχουμε κλείσει Παπαντωνίου κι άλλους τρεις”

“Έχουμε κλείσει Παπαντωνίου κι άλλους τρεις”

Φραγκιάς

Ο Βασίλης Φραγκιάς μίλησε για τον σχεδιασμό του Ερμή Λάρισας ενόψει της νέας σεζόν της Basket League και για τους στόχους της νεοφώτιστης ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Θεσσαλοί έχουν κλείσει τον Παπαντωνίου, τον Παρκς, τον Μπέικερ και τον Χάμιλτον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

– Για τον Ερμή Λάρισας: «Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει το μπάσκετ στη Λάρισα. Μια πόλη που έχει βγάλει μεγάλους παίκτες. Είναι και τα Τρίκαλα δίπλα, μια πόλη Πέρασε μια περιπέτεια πριν από δύο χρόνια αφού ο κόσμος δεν αγκάλιασε την προσπάθεια με τον Φάρο. Ελπίζουμε φέτος να αγκαλιάσει την ομάδα, που έχει διοίκηση από τη Λάρισα».

– Για το παρελθόν και το μέλλον του μπάσκετ στη Λάρισα: «Τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι εδώ, δεν ήξεραν ποια ομάδα ήταν και από που ερχόταν. Τώρα υπάρχουν άνθρωποι που συσπειρώνουν την ομάδα. Είναι ο Γιάννης ο Τζήμας, ο θρύλος της Θεσσαλίας. Μένει λιγότερο από μήνας για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η ανακοίνωση για τη wild card έγινε πριν από 10 περίπου ημέρες. Δεν είναι εύκολο να κλείσεις προπονητή και παίκτες μέχρι να βγει η ανακοίνωση. Να βρεθούν οι ξένοι, να κλείσουν τα εισιτήρια για να έρθουν. Να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα».

– Για τη στελέχωση του ρόστερ του Ερμή Λάρισας: «Έχουμε κλείσει τον Παπαντωνίου, τον Παρκς, τον Μπέικερ και τον Χάμιλτον. Ψάχνουμε ακόμα τρεις παίκτες για την περιφέρεια. Βλέπω κάποια παιδιά που έπαιζαν πέρσι στην Α2. Θέλω να βοηθήσω κάποια ελληνόπουλα. Είναι χρέος να βγάλουμε και 2-3 καινούρια παιδιά».

– Για το που τοποθετεί τον Ερμή Λάρισας βάσει ρόστερ: «Στην αρχή της σεζόν λέμε ότι είναι συγκεκριμένα τα φαβορί, αλλά στα μέσα της σεζόν κάτι αλλάζει. Όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ θα μπορώ να απαντήσω σίγουρα για το που βαδίζουμε. Θα έχουμε μόνο τρεις εβδομάδες. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις προετοιμασία σε τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά φιλικά. Εμείς κυνηγάμε το χρόνο και ο χρόνος κυνηγάει εμάς. Θα μοντάρουμε την ομάδα με τα επίσημα παιχνίδια. Θα έχουμε ανταγωνιστική και σκληρή ομάδα, ειδικά στο γήπεδό μας. Στόχος μας είναι παραμείνουμε στην κατηγορία».

– Για την πορεία της Εθνικής ομάδας: «Μου αρέσει η Εθνική ομάδα. Είμαστε όλοι οπαδοί της, την αγαπάμε. Νομίζω ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας. Έχουμε ανάγκη για μια διάκριση. Είμαστε ομάδα, όπως είδα στα φιλικά. Έχουμε τον MVP του ΝΒΑ και είναι μαγνήτης μέσα και έξω από το γήπεδο. Οι περισσότεροι προπονητές θα μας πάνε σε ζώνη, αλλά και όπως αντιμετώπισαν οι Σέλτικς τον Γιάννη στα playoffs. Μπορούμε να παίξουμε με πολλά σχήματα. Το θέμα είναι και σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Σλούκας. Το μόνιμο πρόβλημα που έχουμε ως ελληνικό μπάσκετ είναι στο σουτ. Βλέπω όμως ότι υπάρχει αισιοδοξία και πίστη. Φαίνεται στα σώματα των παικτών. Τα χιαστί παιχνίδια είναι αυτά που θα τα κρίνουν όλα. Σε ένα βράδυ θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα πάει ψηλά. Πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στην τετράδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…