Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπούλης: «Γλυκόπικρη γεύση»

Παπούλης: «Γλυκόπικρη γεύση»

giannis papoulis

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 ολοκληρώθηκε σήμερα για την Εθνική Κορασίδων. Έμεινε στην Α’ Κατηγορία που ήταν και ο αρχικός στόχος, παίρνοντας την 12η θέση στην τελική κατάταξη με δύο ήττες στην τελική ευθεία.

«Αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση όλο αυτό, ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους», τονίζει ο Γιάννης Παπούλης, συνεργάτης του Δημήτρη Μπακογεώργου στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας: «Θέλαμε τις δύο αυτές νίκες για να έχουμε θετικό πρόσημο στο τέλος της διοργάνωσης. Δεν είχαμε σταθερή απόδοση όμως στα παιχνίδια, είχαμε κακά διαστήματα που μας στοίχισαν τους αγώνες. Στους δύο τελευταίους αγώνες, προσπαθήσαμε να κάνουμε ανατροπές, αλλά δεν είχαμε το καλό σουτ που απαιτείται για να κάνεις κάτι τέτοιο και ουσιαστικά χάσαμε με τον ίδιο τρόπο και τις δύο φορές».

Η παρουσία στην Α’ Κατηγορία και η παραμονή σε αυτή ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια: «Είμαστε μαζί κοντά ενάμιση μήνα. Φέραμε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα και εξασφαλίσαμε την παραμονή που ήταν και το αρχικό και βασικό ζητούμενο, αλλά μας αφήνει μια πικρή γεύση όλο αυτό, γιατί θα μπορούσαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Δεν το πετύχαμε ούτε με τη Λετονία, ούτε με την Γερμανία και την Ουγγαρία στην τελική ευθεία».

Αυτό που κρατά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν αυτή η γεύση από Α’ Κατηγορία: «Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον αυτή η εμπειρία της Α’ Κατηγορίας. Εκεί όπου βρίσκεται πλέον και η Εθνική Νεανίδων και πιστεύουμε θα βρεθεί και η Νέων Γυναικών. Θα είναι πολύ σημαντικό για το γυναικείο μπάσκετ να βρίσκεται στην κατηγορία αυτή και να αντλούν τα κορίτσια τις εμπειρίες τους από εκεί, από αυτό το επίπεδο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…