Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπαλουκάς:”Αυτή η εθνική μπορεί να φτάσει ψηλά”

Παπαλουκάς:”Αυτή η εθνική μπορεί να φτάσει ψηλά”

papaloukas

Την πεποίθηση του ότι η εθνική ομάδα μπορεί να καταφέρει να φτάσει ψηλά στο παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας εξέφρασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε συνέντευξη του στο ΣΠΟΡ ΦΜ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ομαδική διάκριση και αυτό είναι κάτι που έχουν καταλάβει άπαντες στην ομάδα.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος γκαρντ, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της χρυσής ομάδας της Σαϊτάμα και του Βελιγραδίου, στάθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η ομάδα χημεία, ενώ αναφορικά με το τακτικό κομμάτι εστίασε στην ανάγκη να βρούμε λύση στις καταστάσεις 5 εναντίον 5, και συγκεκριμένα όταν θα κλείνουν οι αντίπαλοι πάνω στον Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για την προετοιμασία της Εθνικής και τις συνθήκες ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος: «Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά φιλικά, μόνο στιγμιότυπα. Εγώ θεωρώ ότι αυτά τα τουρνουά είναι ψυχολογίας. Είναι πολύ κοντινά τα ματς και είναι θέμα ρυθμού. Ότι έχεις προετοιμάσει, το έχεις προετοιμάσει. Πρέπει να βρεθεί χημεία και να βρεθεί ο τρόπος που θα λειτουργήσει το σύνολο».

Για τη δήλωση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου ότι ανατριχιάζει και μόνο στη σκέψη ότι βρίσκεται εκεί: «Το τελευταίο πράγμα που πόσταρα στα social media ήταν το μήνυμά του Βασιλόπουλου για τον Αθηναίου. Αυτή είναι η πραγματική ζωή του αθλητή και όχι η χρυσόσκονη με τις επιτυχίες, τα ταξίδια και τα αεροπλάνα. Ο Βασιλόπουλος είναι το ζωντανό παράδειγμα του ανθρώπου και του αθλητή που έχει κάνει 100 υπερβάσεις.

Είναι πολύ δύσκολο όταν γκρεμίζονται όλα από τραυματισμούς, εσύ να συνεχίζεις, να επιστρέφεις πιο δυνατά και να είσαι σε υψηλότερο επίπεδο από τα θεωρητικά καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Ο Βασιλόπουλος είναι ένα από τα άτυχα παιδιά γιατί δεν έζησε αυτά που άξιζαν στο ταλέντο του. Όταν τελειώσει όμως την καριέρα του θα έχει γλυκιά γεύση γιατί ξέρει ότι έχει κάνει υπέρβαση».

Για το πώς περνούσαν στη δική του εποχή τα βράδια πριν τα μεγάλα ματς: «Ο καθένας είναι διαφορετικός. Κάποιοι μιλάνε για μπάσκετ, κάποιοι όχι. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να νιώσεις άνετα. Να νιώσεις καλά σωματικά και ψυχολογικά για την επόμενη μέρα. Κάποιοι συζητούσαν για το ματς ή για συγκεκριμένους παίκτες που τους είχαμε αντιμετωπίσει μέσα στη χρονιά. Έχει να κάνει και με την ηλικία που θα πας. Όταν πας στην πρώτη σου διοργάνωση, τρέμεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μένεις υγιής και να έχεις ένα συμβόλαιο για να μην έχεις το άγχος ότι μπορεί να χτυπήσεις και να έχεις πρόβλημα μετά».

Για τις πιθανότητες διάκρισης που δίνει στην Εθνική: «Το πλεονέκτημά μας είναι ο Γιάννης, δεν το συζητάμε αυτό. Νομίζω όμως ότι έχουν καταλάβει όλοι ότι στόχος είναι η ομαδική διάκριση. Εισπράττω ωραίο κλίμα και διάθεση. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο στο Ακρόπολις, έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε έναν παίκτη όπως ο Γιάννης και αν καταλάβει ο καθένας τον ρόλο του, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Στο ανοιχτό γήπεδο είμαστε πολύ καλοί, οπότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο για τις περιπτώσεις που θα μας δίνουν το σουτ. Επίσης πρέπει να βρούμε τον τρόπο όταν όλοι θα πέφτουν στο μαρκάρισμα του Γιάννη, να αξιοποιούνται οι υπόλοιποι».

Για το πώς περιμένει τακτικά την ομάδα: «Θα επιδιώξουμε πιεστική άμυνα και να ανοίξουμε το γήπεδο στους αιφνιδιασμούς. Από ‘κει και πέρα, αν κάποιος έλεγε ότι θα κερδίζαμε τους Αμερικάνους βάζοντας 101 πόντους θα γελούσαμε. Έχει να κάνει λοιπόν και με τις συνθήκες του αγώνα». 

Για το αν σκέφτονταν ποιους είχαν αντιπάλους πριν το επικό παιχνίδι με τις ΗΠΑ: «Εννοείται πώς το σκέφτεσαι, αλλά δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Δεν θα μας έλεγε κανείς κάτι αν χάναμε από τις ΗΠΑ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο το συνειδητοποιήσαμε. Το παιχνίδι άλλαξε στην τάπα του Διαμαντίδη στον αιφνιδιασμό. Μετά πηγαίναμε φάση-φάση. Χίλιες φορές να παίζαμε θα χάναμε τις 999, αλλά εμείς ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας με την ιστορία». 

Για την πορεία που περιμένει από την Εθνική: «Τα παιδιά είναι επιτυχημένα και καταξιωμένα. Αυτή η Εθνική έχει πολύ ταλέντο, αλλά αυτό που τους βαραίνει, όπως κι εμάς, είναι ότι δεν έχει έρθει επιτυχία. Πρέπει απλά να έρθουν τα αστέρια στην ίδια ευθεία και να έρθει η επιτυχία. Είναι η ευκαιρία μας και μακάρι να έρθει τώρα. Υπάρχει το έδαφος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…