Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Οι δημογέροντες που έγιναν… επίτροποι!

Οι δημογέροντες που έγιναν… επίτροποι!

ΕΟΚ

Είναι στιγμές που ενοχλούμαι κι εγώ ο ίδιος «σημαδεύοντας» τους ίδιους ανθρώπους, αλλά πώς μπορώ να κάνω διαφορετικά, όταν οι ίδιοι άνθρωποι σκανδαλίζουν με τις συμπεριφορές τους; Πάρτε για παράδειγμα το νο2 της ΕΟΚ, τον κ. Τάκη Τσαγκρώνη. Είναι νωπές οι μνήμες από την ιστορία με τον υιό του, ο οποίος πληρώνονταν (γιατί άραγε;) από την ΕΣΚΑ ως υπάλληλος, ενώ ζούσε στην Πάτρα. Όταν ξέσπασε ο θόρυβος ο υιός Τσαγκρώνης παραιτήθηκε, δίχως ποτέ να γίνει γνωστό αν επέστρεψε τα χρήματα που για 10 χρόνια είχε πάρει από τις… υπηρεσίες του (τις ποιες;).

Βεβαίως, ο υιός Τσαγκρώνης είναι και φυσικοθεραπευτής εθνικού επιπέδου, άρα παίρνει χρήματα εργαζόμενος (και πολύ καλά κάνει). Ακόμα κι αν είναι πρόδηλο ότι το όνομα προηγήθηκε της δεδομένης (δεν έχω διάθεση να την αμφισβητήσω) επαγγελματικής του ικανότητας, θα αποφύγω λαϊκίστικους δρόμους και θα δεχθώ απριόρι το ορθό της επιλογής.

Ο πατέρας Τσαγκρώνης, πέραν της δράσης του ως νο2 της ΕΟΚ είναι και σε κάποιες επιτροπές. Σε πόσες θα μπορούσε να μας διαφωτίσει; Είναι μόνιμες οι επιτροπές, ή περιστασιακές; Η αμοιβή για τη συμμετοχή σε αυτές τις επιτροπές ποια είναι; Όσο δεν δίνονται σαφείς απαντήσεις, μπορώ να εικάσω ότι ο κ. Τσαγκρώνης είναι σε 4-5 επιτροπές και παίρνει από 350-450 ευρώ μηνιαίως από κάθε μία εξ αυτών. Μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε ας βγει να μας πει αν είναι, σε πόσες είναι και πόσα παίρνει για τη συμμετοχή σε αυτές.

Είναι το μόνο μέλος του Δ.Σ. που μετέχει σε επιτροπή, ή είναι κι άλλοι; Κι έχουν από μία επιτροπή έκαστος, ή περισσότερες; Γιατί -συνεχίζοντας την εικασία μου- αν βγάζεις 1.500-2.500 ευρώ τον μήνα μόνο από τις επιτροπές, έχεις τα δωρεάν πολυτελή ταξίδια (ως μέλος αποστολής), τρως και πίνεις τσάμπα όταν μετέχεις σε αυτές τις αποστολές, είσαι καλοδεχούμενος (άλλη δωρεάν διαμονή και τραπεζώματα) από Ενώσεις, Σωματεία, Συνδέσμους, αντιλαμβάνομαι γιατί μάχεσαι να μην χάσεις την καρέκλα. Και μαζί σου μάχονται κι όσοι έχουν ανάλογα προνόμια.

Δεν είναι μόνο τα ποσά, είναι κι ο κόπος. Γιατί άλλοι, πολύ νεότεροι του κ. Τσαγκρώνη και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., φτύνουν αίμα για να βγάλουν 700-800 ευρώ και να ζουν την οικογένειά τους. Γι’ αυτό κι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης, που πολύ καλά έκανε και στάθηκε δίπλα του στο «Νίκος Γκάλης», για να τιμήσει την Εθνική Ελλάδας, οφείλει να τον ρωτήσει γι’ αυτά που γράφουμε. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά μπορεί άδικα να τον «κατηγορούν» τον άνθρωπο και να παραπλάνησαν κι εμάς.

Με το τρέξιμο που έχει γενικώς ο Γενικός, από επιτροπή σε επιτροπή κι από ταξίδι σε ταξίδι, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει τρομερός φόρτος εργασίας, τέτοιος που τον έκανε να… ξεχαστεί και να μην μπορέσει να πει μια κουβέντα για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Είπαν όλοι, ακόμα και παράγοντες, προπονητές, διοικούντες άλλων ομάδων. Κανείς από την ΕΟΚ. Αλλά και πάλι καλοκαίρι είναι, μπορεί να έβγαλαν ανακοίνωση και να μην το πήρα χαμπάρι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…