Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μάντζαρης στο Ebasket.gr: “Μπορούμε να κοντράρουμε τις ΗΠΑ, εκτιμώ τον Πρίφτη”

Μάντζαρης στο Ebasket.gr: “Μπορούμε να κοντράρουμε τις ΗΠΑ, εκτιμώ τον Πρίφτη”

Α

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ύστερα από οχτώ χρόνια στον Ολυμπιακό είπε “αντίο” και τη νέα χρονιά θα φοράει τη φανέλα της Ούνικς Καζάν. Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο Ebasket.gr για την ομάδα του Πειραιά και τόνισε ότι μαζί της έζησε όμορφες και άσχημες στιγμές, οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό του.

Παράλληλα, ο πρώην παίκτης των “ερυθρολεύκων” και νυν της Ούνικς Καζάν μίλησε για την Εθνική Ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για τη ρωσική ομάδα και τον Δημήτρη Πρίφτη, τον οποίο εκτιμάει πάρα πολύ.

Αναλυτικά:

  • Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται μακριά από τις επιτυχίες την τελευταία δεκαετία και όλοι περιμένουν στο Παγκόσμιο κάποια διάκριση. Νοιώθετε κάποιο επιπλέον βάρος;

“Σίγουρα, ύστερα από δέκα χρόνια χωρίς επιτυχία υπάρχει μία πικρία. Η Εθνική μας με το υλικό, που είχε όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορούσε να είχε κάνει κάποια επιτυχία, αλλά δυστυχώς ήμασταν άτυχοι σε κάποιες καταστάσεις. Εκεί που έπρεπε να κερδίσουμε, για να μπούμε στα μετάλλια δεν το καταφέραμε. Δεν κοιτάμε, όμως, πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, καθώς έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε άξια μία από τις καλύτερες Εθνικές στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Όταν στην ομάδα έχεις και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι προσδοκίες ανεβαίνουν και ο κόσμος περιμένει πολλά. Είμαστε προσγειωμένοι, δουλεύουμε κάθε μέρα και πιστεύω όταν θα έρθει η στιγμή θα είμαστε αυτοί που πρέπει”.

  • Η Εθνική μας ύστερα από αρκετά χρόνια είναι πλήρης, αν εξαιρέσουμε την απουσία του Κώστα Κουφού. Πιστεύεις ότι είναι μία καλή ευκαιρία, για να επιστρέψουμε σε μία διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση;

“Συμφωνώ, η φετινή Εθνική είναι μία από τις πιο πλήρης των τελευταίων ετών. Παρ΄όλα αυτά δεν θα είναι εύκολο, καθώς μιλάμε για ένα παγκόσμιο και σ΄αυτό συμμετέχουν αρκετές καλές ομάδες. Υπάρχουν παίκτες από το ΝΒΑ, παίκτες με τρομερό ταλέντο και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Πιστεύω ότι εξαρτάται καθαρά από εμάς και αν είμαστε 100% έτοιμοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα”.

  • Ποια θεωρείς δυσκολότερη ομάδα στον όμιλο και ποια θεωρείς ότι είναι τα φαβορί στη διοργάνωση;

“Φαβορί της διοργάνωσης είναι ξεκάθαρα η Αμερική. Μπορεί να έχει αρκετές απουσίες, αλλά και οι “δευτεροκλασάτοι” παίκτες είναι πρωταγωνιστές παντού. Φέτος, όμως, πιστεύω ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να τους κοντράρουν, όπως η Σερβία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, αλλά κι εμείς.

Όσον αφορά τον όμιλο μας, πιστεύω ότι δυνατότερη είναι η Βραζιλία. Είναι αρκετά σκληροτράχηλη, παίζουν μπάσκετ στα όρια του φάουλ και πιστεύω ότι θα είναι ένα ωραίο ματς και γενικά σε κάθε ματς θα είναι δύσκολο κάποιος να την κερδίσει”.

  • Προέρχεσαι από μία περίεργη χρονιά. Νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις την Εθνική; Σε έχει επηρεάσει καθόλου όσα έγιναν φέτος;

“Ο σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική. Είναι διαφορετικό το περιβάλλον, διαφορετική νοοτροπία και είναι γενικά πολύ διαφορετικό όλο το σκηνικό. Είμαι σε καλή κατάσταση, έχω δουλέψει και είμαι καλά και πιστεύω θα βοηθήσω την ομάδα μου όποτε με χρειαστεί”.

  • Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο για εσένα, καθώς έκλεισε ο κύκλος σου στον Ολυμπιακό. Πως νιώθεις γι αυτήν την εξέλιξη, αλλά και για τη νέα σελίδα στην καριέρα σου στην Ούνικς Καζάν;

“Με τον Ολυμπιακό αυτά τα οχτώ χρόνια έχω ζήσει και όμορφες και κακές στιγμές. Όλα αυτά θα τα έχω χαραγμένα στην μνήμη μου, αλλά έτσι είναι η ζωή. Τώρα μπροστά μου έχω μία νέα πρόκληση, την Ούνικς Καζάν. Θα αγωνιστών υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα και μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Θέλω να τον βγάλω ασπροπρόσωπο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Ούνικς να πετύχει τους στόχους της”.

  • Νιώθεις αδικημένος από τις ευκαιρίες που πήρες τη φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό;

“Ότι έγινε έγινε. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για το παρελθόν. Η ζωή συνεχίζεται και προχωράμε μπροστά. Το μέλλον θα δείξει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …