Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ιταλία – Σερβία 64-96

Ιταλία – Σερβία 64-96

nikola milutinofservia italia

Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά Ακρόπολις πανηγύρισε η Σερβία, καθώς επικράτησε και της Ιταλίας με 96-64. Οι Ιταλοί άντεξαν για 19′ περίπου, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πάτησε γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Κορυφαίος γι ακόμη μία φορά ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς, ενώ καλή παρουσία είχαν Μίτσιτς, Μαριάνοβιτς και Γκούντουριτς. Στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν Μπελινέλι και Τζεντίλε. Στην τρίτη περίοδο παραλίγο να υπάρξει μεγάλη ένταση μεταξύ Γιόκιτς και Ρίτσι, αλλά ευτυχώς η κατάσταση ηρέμησε γρήγορα.

Νίκολα Μιλουτίνοφ εν αντιθέσει με χθες, που δεν αγωνίστηκε, κόντρα στην Ιταλία ξεκίνησε βασικός και μάλιστα πέτυχε και τον πρώτο πόντο του ματς (0-1). Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στα πρώτα λεπτά και εκδήλωσαν επιθέσεις κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου (3-3). H Σερβία στη συνέχεια κατάφερε να πάρει μια διαφορά τεσσάρων πόντων (5-9), αλλά ο Μπελινέλι ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα και με πέντε σερί πόντους έβαλε μπροστά τους Ιταλούς (10-9).

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που ήταν ο κορυφαίος χθες για τους Σέρβους, στο ξεκίνημα είχε τέσσερις πόντους, αλλά ήταν αρκετά άστοχος από τη γραμμή του τριπόντου (0/4). Η Ιταλία ήταν εμφανώς καλύτερη σε σχέση με χθες, ειδικά στην άμυνα της (15-11). Οι Ιταλοί έκαναν ένα πολύ καλό αμυντικά πρώτο δεκάλεπτο, καθώς δέχτηκε μόλις 14 πόντους (15-14), ενώ χθες από την Εθνική μας στο ίδιο διάστημα είχε δεχτεί 27! Οι Σέρβοι από την πλευρά τους ήταν πολύ άστοχοι στα σουτ τριών πόντων (1/9), αλλά κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, διότι και η Ιταλία ήταν κακή επιθετικά (1/8 δ., 3/8 τρ.).

luigi datome italia

Ο Τζεντίλε στη δεύτερη περίοδο ξεκίνησε εντυπωσιακά (5 συνεχόμενοι πόντοι) και έβαλε δύσκολα στη σερβική άμυνα (20-17). Αντίπαλο δέος σ΄αυτό το διάστημα ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος σκόραρε, αλλά τροφοδοτούσε και τους συμπαίκτες του (20-22). Η σερβική μηχανή σιγά σιγά πήρε μπρος και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά εφτά πόντων (20-27). Η Σερβία συνέχισε να έχει τον έλεγχο και παρότι δεν ήταν και στην καλύτερη της μέρα κρατούσε σταθερά τα ηνία του σκορ (24-33).

Οι Ιταλοί ήταν πεισματάρηδες και βρήκαν τις λύσεις και παρέμειναν κοντά στο σκορ (30-35). Οι Σέρβοι, όμως, πάτησαν γκάζι και χρειάστηκαν μόλις 1 λεπτό, για να καταφέρουν να στείλουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στο ματς (32-42), την οποία αύξησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (32-45). Κορυφαίος για τους Σέρβους ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς (11 πόντοι), ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μπελινέλι κρατούσε όρια επιθετικά την Ιταλία (10 πόντοι).

Οι δύο ομάδες ύστερα από ένα νωθρό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος βρήκαν ρυθμό και πετύχαιναν το ένα καλάθι πίσω από το άλλο (39-50). Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο τα είχε “σπάσει”, αλλά στο δεύτερο ήταν ζεστός και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 17 (39-56). H διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (41-61).

bogdan bogdanovic servia italia

Τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου παραλίγο να δημιουργηθεί ένταση. Ο Νίκολα Γιόκιτς σε μία προσπάθεια του να σκοράρει δέχτηκε σκληρά μαρκαρίσματα δίχως να σφυριχτεί κάτι και στη συνέχεια έπιασε με το ένα χέρι τον Ρίτσι, όταν ο Ιταλός προσπάθησε να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Ευτυχώς τα πράγματα δεν ξέφυγαν και έληξε γρήγορα το επεισόδιο. Οι διαιτητές χρέωσαν με αντιαθλητικό στη συγκεκριμένη φάση και οι Ιταλοί το εκμεταλλεύτηκαν και με συνεχόμενους ποντους μείωσαν σε 61-47. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το σερί του και τελικά η διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου σταμάτησε στους 20 πόντους (49-69).

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πήρε το όπλο του στην τελευταία περίοδο και με τρία συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στους 27 (51-78). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Η Σερβία είχε τον πλήρη έλεγχο και πήρε τελικά τη νίκη με 96-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-45, 49-69, 64-96
Ιταλία (Σακέτι): Ντέλα Βάλε 9 (1), Μπελινέλι 16 (2), Τζεντίλε 11, Μπιλίγκα 6, Βιτάλι 6 (2), Φιλόι, Μπρουκς 3 (1), Τεσιτόρι 2 (5 ριμπ.), Ρίτσι, Αμπάς 9, Σακέτι 2, Ντατόμε
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Σιμόνοβιτς 8 (2), Μπογκντάνοβιτς 15 (3/11 τρ.), Μπιέλιτσα 13 (3), Ραντούλιτσα, Μπίρσεβιτς, Γιόκιτς Ν. 20 (4 ριμπ., 4 ασ.), Μιλουτίνοφ 3, Μίτσιτς 11 (4 ριμπ., 5 ασ.), Γκούντουριτς 13 (5 ριμπ., 4 ασ.), Γιόβιτς (5 ριμπ., 4 ασ.), Μαριάνοβιτς 13 (7 ριμπ.)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…