Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Τουρκία 84-70

Ελλάδα – Τουρκία 84-70

printezis calathes papapetrou ethniki andres ellada tourkia

Το 2/2 στο τουρνουά Ακρόπολις έκανε η Εθνική μας, καθώς επικράτησε της Τουρκίας με 84-70. Η Ελλάδα δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης, που έπιασε με την Ιταλία, αλλά είχε τον έλεγχο στο ματς και δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Κορυφαίος για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, που έβαλε στα καλάθια τους Τούρκους. Πολύ καλή εμφάνιση είχαν και οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (double double), Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στην αντίπερα όχθη, ξεχώρισε ο Κορκμάζ με 25 πόντους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση, καθώς πέτυχε τους πρώτους έξι πόντους της Εθνικής μας (6-2). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε τη σκυτάλη και με πέντε προσωπικούς πόντους έκανε το 11-2. Η Ελλάδα από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να τρέξει και σε 4:30′ είχε ήδη 4/4 αιφνιδιασμούς, κάτι που τη βοήθησε να πάρει διψήφια διαφορά (13-2). Οι Τούρκοι κατάφεραν να σπάσουν το σερί μας με καλάθι του Ερντέν ύστερα από σχεδόν 4′ (13-4)!

Ο Σαρίτσα κάλεσε τάιμ άουτ, το οποίο από ότι φαίνεται “ξύπνησε” τους παίκτες του. Η Τουρκία πέτυχε δύο σερί τρίποντα (στο ένα έγινε και φάουλ) και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά (17-11). Η Εθνική, όμως, είχε την απάντηση και ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (20-12) και με το πρώτο καλάθι του Παπαγιάννη αποκαταστάθηκε η διαφορά των 10 πόντων (22-12). Ο Κορμάζ με το που μπήκε στο παρκέ έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ 24-17 υπέρ της Εθνικής μας.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν “ζεστός” και με το δεύτερο του τρίποντο έκανε το 27-19, ενώ με νέο καλάθι στον αιφνιδιασμό έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (29-19). Ο Κορκμάζ ήταν σεληνιασμένος στο ματς και έκανε μεγάλη ζημιά στην Εθνική μας (10 πόντοι με 2/4 δ., 2/2 τρ.). Ο Παπαγιάννης πρόσφερε πολύτιμες βοήθειες στην Ελλάδα, καθώς ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση (33-22) και ανάγκασε τον Σαρίτσα να ζητήσει τάιμ άουτ.

giorgos papagiannis ellada tourkia ethniki andres

Οι Τούρκοι ξανά μετά από τάιμ άουτ έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο και με καλή άμυνα κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 7 πόντους (33-26). Η εικόνα της Εθνικής δεν ήταν καλή σ΄αυτό το διάστημα και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Η Τουρκία πίεζε σε όλο το γήπεδο και αυτό είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην Εθνική μας, που αγωνιζόταν χωρίς τον Νικ Καλάθη σε εκείνο το σημείο.

Η Τουρκία συνέχισε να είναι εξαιρετική και με τρίποντο του Ουιλμπέκιν πλησίασε στους 4 (36-32). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με συνεχόμενους πόντους (κυρίως από βολές) κράταγε τα ηνία του σκορ για την Εθνική μας ομάδα. Η Εθνική μας ήταν αρκετά άστοχη και δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας να είναι μπροστά στο σκορ με 42-37, αλλά να μην έχει καλή εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε έναν έντονο διάλογο με τον Οσμάν, καθώς πηγαίναν στα αποδυτήρια, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια.

giannis antetokounmpo ellada tourkia ethniki andres

Η Εθνική μας ξεκίνησε πολύ καλύτερα το δεύτερο μέρος σε σχέση έτσι όπως τέλειωσε το πρώτο και γρήγορα ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς πάνω από τους 10 πόντους με εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (51-40). Ο Πρίντεζης συνέχισε την εντυπωσιακή του εμφάνιση (15 πόντοι, 6/6 σουτ!) και έκανε το 56-46.

Ιλιασόβα ήταν σε εξαιρετική μέρα (16 πόντοι) και έκανε μεγάλη ζημια στην Εθνική μας. Ο Τούρκος παίκτης με συνεχόμενους πόντους και με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε σε 61-57. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε από τη γραμμή των βολών και πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο είχε κάνει double double (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ (63-57),

giannoulis larentzakis ethniki andres ellada tourkia

Η Εθνική ξεκίνησε εξαιρετικά το τελευταίο δεκάλεπτο και με τέσσερις γρήγορους πόντους (67-57) ανάγκασε τον Σαρίτσα να πάρει τάιμ άουτ. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση και με συνεχόμενα προσωπικά καλάθια έκανε πάρτι στην τουρκική άμυνα (71-60). Στην αντίπερα όχθη, συνέχιζε να σκοράρει ο Κορκμάζ, που έφτασε τους 20 πόντους (71-62). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε τη σκυτάλη από τον Πρίντεζη και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έστειλε τη διαφορά στους 13 (75-64).

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στα τελευταία λεπτά έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του και έπαιζε χωρίς τους “βασικούς”. Η Εθνική μας συνέχισε να έχει τα ηνία του σκορ μέχρι και το τέλος και πήρε τελικά τη νίκη με 0-0.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-37, 63-57, 84-70
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος) Λαρεντζάκης 8 (2), Κόνιαρης, Αθηναίου, Καλάθης 11 (6 ασ.), Παπαγιάννης 12 (2 τάπες), Πρίντεζης 18 (1/1 β., 7/9 δ., 1/2 τρ.), Παπανικολάου 2 (7 ριμπ., 4 ασ.), Παπαπέτρου 2, Βασιλόπουλος 5, Γιάννης Αντετοκούνμπο 16 (10 ριμπ.), Θανάσης Αντετοκούνμπο 8, Ντίνος Μήτογλου 2 (4 ριμπ.)
Τουρκία (Σαρίτσα): Ουιλμπέκιν 9 (2), Μπαλμπάι, Μπιρσέν, Οσμάν 9, Ιλιασόβα 16 (3), Ερντέν 3 (5 ριμπ.), Μαχμούτογλου, Αράρ, Τουνσέρ, Σανλί 5, Κορκμάζ 25 (4), Αρσλάν 3 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…