Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Σλοβενία 57-81

Ελλάδα – Σλοβενία 57-81

rogkavopoulos slovenia ethniki efivoi u18

Την τέταρτη θέση κατέκτησε τη Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, που διεξάγεται στον Βόλο. Η Ελλάδα στον μικρό τελικό δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Σλοβενία, καθώς ηττήθηκε με 81-57 και έχασε το χάλκινο μετάλλιο. Οι παίκτες του Βλασσόπουλου ήταν κοντά για τρία δεκάλεπτα, αλλά στην τελευταία περίοδο δεν είχαν καθαρό μυαλό και έχασαν τελικά το ματς.

Ο Ζώης Καράμπελας ξεκίνησε εξαιρετικά στον μικρό τελικό, καθώς πέτυχε και τους πέντε πρώτους πόντους της Εθνικής μας (5-2). Την σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Κάδρας, ο οποίος σημείωσε δύο συνεχόμενα καλάθια και ανέβασε τη διαφορά στους 7 (9-2). Η Ελλάδα στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλή στην άμυνα και παρότι ήταν άστοχη επιθετικά κράταγε τα ηνία του σκορ (10-4).

Η Σλοβενία ισορρόπησε το ματς, αλλά η Εθνική μας συνέχισε να είναι μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενη το καλό ποσοστό της από τη γραμμή των βολών (14-9). Σ΄εκείνο το σημείο ο Στάβροφ έκανε τρίτο φάουλ και δημιούργησε πονοκέφαλο στον προπονητή των Σλοβένων. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Ελλάδα να προηγείται με 14-12, δίχως να έχει εκμεταλλευτεί την υπεροχή της σε λάθη (1 έναντι πέντε) και κλεψίματα (5 έναντι ενός της Σλοβενίας).

Η Εθνική μας στη δεύτερη περίοδο δεν ξεκίνησε καλά, ήταν ιδιαίτερα άστοχη και έδωσε το δικαίωμα στους Σλοβένους να ισοφαρίσουν το ματς (14-14). Η Σλοβενία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έφερε τούμπα το ματς (15-18). Η Εθνική μας σε 4:10′ πέτυχε μόλις έναν πόντο και οι φιλοξενούμενοι τους “τιμώρησαν”.

Η Ελλάδα επιτέλους ξεκόλλησε και με ένα μεγάλο τρίποντο του Ρογκαβόπουλου στον αιφνιδιασμό πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (19-18). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Βλασσόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά και ήταν αρκετά άστοοι. Χαρακτηριστικό ότι είχαν 4/22 δίποντα! Η Εθνική με ένα μικρό σερί 4-0 στο φινάλε κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 27-26. Ο Καλόγηρος έδωσε φιλί ζωής στο τέλος του πρώτου μέρους, καθώς σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Οι Σλοβένοι πήραν μία διαφορά πέντε πόντων (27-32), αλλά σ΄εκείνο το σημείο ξεκίνησε το κρεσέντο της Εθνικής. Αρχικά, ο Καράμπελας και στη συνέχεια ο Σταυρακούκας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν σπουδαίες λύσεις στην Εθνική και έφεραν το ματς στα ίσια (36-36). Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους, όμως, να κρατούν τα ηνία του σκορ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (43-46).

Η Σλοβενία συνέχιζε να βάζει δύσκολα στην εθνική μας και με ένα γρήγορο 7-0 βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10 πόντους (43-53) και η πίεση αυξανόταν για την Εθνική μας. O εκπληκτικός Γκλας συνέχισε να πληγώνει την Ελλάδα και με ακόμη ένα τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 (43-56). Ο Καράμπελας έχασε το μυαλό του και χωρίς κανέναν λόγο έσπρωξε αντίπαλο του και έδωσε αντιαθλητικό, ενώ η Εθνική είχε επαναφορά…

Από αυτό το λάθος δέχτηκε πέντε πόντους η Εθνική και οι Σλοβένοι έστειλαν τη διαφορά στους 18 (43-61). Οι Σλοβένοι ήταν ασταμάτητοι, πέτυχαν ακόμη ένα τρίποντο και δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να πλησιάσει (46-64). Το παιχνίδι δεν είχε επιστροφή, καθώς οι διεθνείς μας δεν είχαν καθαρό μυαλό πλέον και δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση (46-67).

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Σλοβενία πήρε τη νίκη (57-81) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-26, 43-46, 57-81

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …