Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Ιταλία 83-63

Ελλάδα – Ιταλία 83-63

giannis antetokounmpo ethniki andres ellada italia

Ουσία και θέαμα συνδύασε η Εθνική Ανδρών στην πρεμιέρα της στο τουρνουά Ακρόπολις. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία και πήρε εύκολα τη νίκη με 83-63. Κορυφαίος σ΄ακόμη έναν αγώνα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο φανταστικός Νικ Καλάθη. Καλή παρουσία και για τους Μπουρούση, Πρίντεζη και Λαρεντζάκη. Αγωνία στην Εθνική για τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε όπως αναμενόταν με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο. Ο Μπρουκς, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο MVP του ΝΒΑ σκόραρε ξανά και μάλιστα πήρε και φάουλ (6-2). Πολύ καλό το ξεκίνημα και από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος είχε πολύ καλές κινήσει και με πέντε πόντους έκανε το 10-4. Η Εθνική μας ήταν φανταστική στο ξεκίνημα και με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου πρωταγωνιστές προηγήθηκε γρήγορα με 10 πόντους (14-4), ενώ παράλληλα πρόσφερε και πλούσιο θέαμα στο κοινό, που γέμισε το “Νίκος Γκάλης”.

Η Ιταλία απάντησε με σερί 5-0 (14-9), αλλά ο Νικ Καλάθης έδωσε τη λύση έξω από τη γραμμή του τριπόντου (17-9). Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου ήταν άκρως θεαματικοί και σημείωναν άκρως εντυπωσιακά καλάθια (19-11).  Η Εθνική μας συνέχισε με σπασμένα φρένα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (27-13). Εξαιρετικοί στην επίθεση οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (12 πόντοι) και Ιωάννης Παπαπέτρου (7 πόντοι), πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ο Παπανικολάου (3 κλεψίματα).

ioannis papapetrou ethniki andres ellada italia

Ο Κώστας Σλούκας τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση και ανησύχησε τους ανθρώπους της Εθνικής, που έπεσαν αμέσως πάνω του. Η Εθνική συνέχισε να είναι εντυπωσιακή σε άμυνα και επίθεση και στη δεύτερη περίοδο και η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις (32-14). Η Ελλάδα στην άμυνα ήταν εξαιρετική και είχε περιορίσει τα ατού της Ιταλίας, εκτός από τον Ντάνιελ Χάκερ, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατάφερνε να κάνει “ζημιά” (9 πόντοι).

Η Εθνική μας, όμως, δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει τη διαφορά και να τη στείλει ακόμη και στους 20 πόντους (39-19)! Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με το που μπήκε στο ματς έκανε αισθητή την παρουσία του και με τρία συνεχόμενα θεαματικά καρφώματα εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 (47-23). Ο Ντάνιελ Χάκετ συνέχισε να κάνει “ζημιά” στην Εθνική (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ), αλλά οι παίκτες του Σκουρτόπουλου συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς (49-28).

nick calathes ethniki andres ellada italia

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κέφια και πραγματοποίησε ακόμη ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και πήρε και φάουλ. H Ιταλία προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά, αλλά η Εθνική μας δεν πάταγε με τίποτα φρένο και με τον Καλάθη πρωταγωνιστή κράταγε τη διαφορά πάνω από τους 20 (59-37). Τη σκυτάλη πήρε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος συνέχισε την καλή του εμφάνιση από το πρώτο ημίχρονο (63-41).

Η Εθνική μας ήταν εκπληκτική στο ανοιχτό γήπεδο και με 11/12 αιφνιδιασμός “σκορπούσε” την ιταλική άμυνα (65-43). Ο Γιώργος Παπαγιάννης πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο τρίτο δεκάλεπτο και δικαίωσε τον Θανάση Σκουρτόπουλο, καθώς βοήθησε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά (2 εντυπωσιακές τάπες). Ο Έλληνας τεχνικός έκανε δοκιμές σε πρόσωπα σε σχήματα, αλλά η Εθνική συνέχισε να είναι πολύ καλή και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο μπροστά με (65-47).

giorgos printezis ethniki andres ellada italia

Οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυνατά στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφεραν ύστερα από αρκετή ώρα να μειώσουν στους 15 πόντους (65-50). Η Εθνική, όμως, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και πήρε τελικά τη νίκη με 83-63, την οποία συνδύασε με καλή εμφάνιση και με πολύ θέαμα.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 11 (1), Αθηναίου 2, Καλάθης 11 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μπουρούσης 8 (17 ριμπάουντ), Σλούκας, Παπαγιάννης 2 (2 τάπες), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου (3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Παπαπέτρου 8, Βασιλόπουλος 3 (1), Γιάννης Αντετοκ. 18 (8 ριμπάουντ), Θανάσης Αντετοκ. 8
Ιταλία (Σακέτι): Ντελά Βάλε 6, Μπελινέλι 13, Τζεντίλε 4, Μπιλίγκα 11 (1), Χάκετ 12 (8 ριμπάουντ), Φιλόι, Μπρουκς 4, Τεσιτόρι 5, Ρίτσι 2 (7 ριμπάουντ), Αμπάς 6, Σακέτι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Ζεις για να παίζεις τέτοια παιχνίδια όταν κάνεις πρωταθλητισμό»

Στη σημασία της πρόκρισης στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας …