Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Ισπανία 54-70

Ελλάδα – Ισπανία 54-70

ethniki ellada ispania u18

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18, καθώς στα ημιτελικά ηττήθηκε από την ανώτερη Ισπανία με 70-54. Η Εθνική μας για 25′ ήταν εξαιρετική, αλλά στη συνέχεια κουράστηκαν και οι Ισπανοί πήραν τα ηνία του σκορ και τα κράτησαν μέχρι το τέλος. Μεγάλη εμφάνιση για τους Ισπανούς έκανε ο Γκαρούμπα, ο οποίος έκανε πάρτι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ισπανία ξεκίνησε με αρκετά υψηλό σχήμα και χτύπησε μέσα στη ρακέτα, με την Εθνική μας να έχει προβλήματα στην άμυνα, αλλά επιθετικά λειτουργούσε καλά (7-6). Η Ελλάδα βελτιώθηκε, πρόσφερε δύο εντυπωσιακά στοπ και με τρίποντο του Ρογκαβόπουλου προηγήθηκε με 10-6. Οι παίκτες του Βλασσόπουλου ήταν εξαιρετική έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με τρία τρίποντα συνολικά κατάφερε να πάρει αέρα έξι πόντων (16-10).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και με πολύ ωραία ενέργεια του Καράμπελα ανέβηκε στους 8 πόντους (18-10). Η Εθνική κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους παίκτες μας να έχουν κυριαρχήσει και στα δύο μέρη του παρκέ (20-12). Μοναδικό μελανό σημείο το κακό ποσοστό στις ελεύθερες βολές (1/4).

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η εικόνα άλλαξε. Η Εθνική δεν είχε καθαρό μυαλό στο ξεκίνημα και δέχτηκε σερί 7-0 (20-19), το οποίο ανάγκασε τον Βλασσόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ, για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Ο Νικολαΐδης έσπασε το σερί τους, αλλά οι Ισπανοί με τρίποντο έφεραν το ματς στα ίσια (22-22) ύστερα από αρκετή ώρα. Ο Βαλάντης Κουρτίδης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και με 3/3 σουτ έδινε πολύτιμες λύσεις στην Εθνική μας (25-22).

Η Ισπανία πίεζε πάρα πολύ και υποχρέωσε σε λάθη την Εθνική μας και κατάφερε μ΄αυτόν τον τρόπο να περάσει μπροστά στο σκορ (25-26). H Ελλάδα αντέδρασε και ύστερα από εξαιρετικό κλέψιμο και λέι απ του Νικολαΐδη ανέκτησε τα ηνία του σκορ (30-28). Ο Ρογκαβόπουλος πέτυχε τετράποντο (!) και με ακόμη ένα καλάθι από τον Νικολαΐδη η Εθνική έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ (36-34). Μεγάλη ζημιά στην Εθνική μας έκανε στο πρώτο μέρος ο Γκαρούμπα, που είχε ήδη double double (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

To παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα λεπτά μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική μας ήταν ο Κάδρας, ο οποίος πέτυχε δύο καλάθια και έπαιξε και μία εξαιρετική άμυνα στον Γκαρούμπα (40-36). Στη συνέχεια η Ελλάδα έχασε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και οι Ισπανοί σκόραραν σε δεύτερες επιθέσεις (42-43). O Αντάμα έκανε ζημιά στην Εθνική μας και με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 49-44.

Ισπανία είχε τον έλεγχο στο ματς και κράταγε σταθερά μία διαφορά των εφτά πόντων (46-53), με την Εθνική μας να έχει κολλήσει επιθετικά. Η Ελλάδα ήταν κάκιστη στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου. Επιθετικά δεν έβρισκε λύσεις, ενώ ούτε αμυντικά κατάφερε να αντεπεξέλθει και οι Ισπανοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (46-59).

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι. Οι Ισπανοί είχαν τον πλήρη έλεγχο στο ματς και κράτησαν εύκολα το προβάδισμα τους. Τελικά η Ισπανία πήρε τη νίκη με 70-54 και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική μας θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Σλοβενία.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 36-34, 46-59, 54-70

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…