Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Ιορδανία 92-65

Ελλάδα – Ιορδανία 92-65

hellas 2

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Εθνική Ελλάδας συνέτριψε την Ιορδανία με 92-65, στο πρώτο της παιχνίδι για το τουρνουά Άτλας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, με τη “γαλανόλευκη” να φτάνει δια περιπάτου στο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να πατήσει καθόλου το γκάζι. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεκινάει άσχημα το παιχνίδι, αλλά να το ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Εξαιρετική εμφάνιση και πάλι από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος, ενώ θετικός ήταν σ’ ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιώργος Πρίντεζης και ο  Ιωάννης Παπαπέτρου. Στα ρηχά Καλάθης και Παπανικολάου.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα. Η Ιορδανία προσπάθησε να αιφνιδιάσει, αλλά σιγά σιγά η Ελλάδα βρήκε τον ρυθμό της. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να δίνει λύσεις επιθετικάη διαφορά έφτασε στο +8 (25-17, 10’). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν χρησιμοποίησε κανέναν από τους αρχικούς πέντε (Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μπουρούση), αλλά η Ελλάδα είχε αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της. Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης, Κόνιαρης, Πρίντεζης όλοι είχαν τη δική τους συνδρομή για το 38-22 (15’20’’) και στη συνέχεια για το 45-25 (18’30’’) με το πρώτο μισό να κλείνει 47-33.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από την Ιορδανία, αναζητώντας φανερά να βρει το ρυθμό της και κάθε ευκαιρία να βγει στον αιφνιδιασμό. Μπουρούσης και Πρίντεζης οδήγησαν στο 55-36 (25’) με τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας να στέλνει τη διαφορά και στο +21 (60-39, 26’). Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει (75-50, 32’) με τον Κόνιαρη να οδηγεί στο +29 (83-54, 36’). Η Ιορδανία, με το ρυθμό να έχει πέσει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με πέντε φάουλ στον πάγκο, έκανε τη δική της αντεπίθεση (83-59, 37’30”), αλλά οι απαντήσεις υπήρχαν. Η διαφορά έφτασε στο +31 με δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Θανάση Αντετοκούνμπο, για να πέσει η αυλαία με το τελικό 92-65.

Το επόμενο «τεστ» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι τη Δευτέρα (25/8) με τον νικητή της αναμέτρησης Κίνα – Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-65.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…