Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελευθεριάδης:”Προσοχή στο pick n roll και τα ελεύθερα σουτ”

Ελευθεριάδης:”Προσοχή στο pick n roll και τα ελεύθερα σουτ”

ethniki4 e1567088566698

Το Μαυροβούνιο είναι ο πρώτος αντίπαλος (1/9, 8μ.μ.) της Εθνικής Ανδρών στο παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας στον όμιλο της πόλης Ναντζίνγκ και ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Ελευθεριάδης, εξηγεί τα βασικά σημεία του παιχνιδιού του.

«Είναι μια ομάδα που παίζει το κλασικό σέρβικο μπάσκετ, αλλά χωρίς να έχει το ταλέντο των Σέρβων. Τους αρέσει το σετ παιχνίδι και “ακουμπάνε” πολύ στην επίθεση στον Ντούμπιλιεβιτς και τον Βούτσεβιτς. Έχουν επίσης πολύ καλά off screen σουτ από τα γκαρντ τους, ενώ τα μειονεκτήματά τους είναι οι κακές επιστροφές τους και η close out άμυνα.

Εμείς πρέπει να προσέξουμε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα για ελεύθερα σουτ, τόσο στον αιφνιδιασμό όσο και στο σετ παιχνίδι, ενώ πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο πιν εκ ρολ με τους Βούτσεβιτς και Ντούμπλιεβιτς, οι οποίοι συνηθίζουν να κάνουν το pop out και παίρνουν πολύ εύκολα το τρίποντο.

Πρέπει να τους “χτυπήσουμε” στα πόδια, αφού είναι αργή ομάδα και γενικά το γρήγορο παιχνίδι από μέρους μας θα μας δώσει πλεονέκτημα και θα αποτελέσει μεγάλο μειονέκτημα γι’ αυτούς, που είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να μας “κρατήσουν” και να χαλάσουν τον ρυθμό μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…