Κεντρική Ασίστ Shadow Το… πολυβόλο του Αιγαίου

Το… πολυβόλο του Αιγαίου

mitilinos stergios

Όταν τόσο σπουδαίοι άνθρωποι του μπάσκετ, συγκεντρώνονται σε ένα νησί, για να πάρουν μέρος σε ένα καμπ (19-21 Ιουλίου, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αγ. Κηρύκου), τότε κάτι καλό συμβαίνει. Γιώργος Μπόγρης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Βασίλης Γεραγωτέλης, Ανδρέας Γκατζούλης, ο μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης κι άλλοι, θα δηλώσουν «παρών» στο 4ο Pramnos Basketball Camp. Ποια είναι η συνδετική κόλλα; Ο Στέργιος Μυτιληνού, ο άνθρωπος που έχει δώσει… πνοή στο μπάσκετ στην Ικαρία.

Ο Στέργιος ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 11 χρονών στον Ίκαρο Ικαρίας και έχει αγωνιστεί στις ομάδες: Ίκαρο Ικαρία, Νίκη Ρέντη, Α.Ε. Ρέντη, Εφηβικό Πανιωνίου, Έσπερο, Αίολο, Ταύρο, ΒΑΟΛ , Α.Ε. Καρλόβασου, ΦΟΒ.

Στο πλούσιο βιογραφικό του έχει 5 ανόδους, με 5 διαφορετικές ομάδες, πάνω από 10 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και αμέτρητες ατομικές διακρίσεις πρώτου σκόρερ. Θεωρείται -όχι άδικα- ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του Αιγαίου κι όχι μόνο.

mitilinos stergios1

Από το 1996 έως το 2005 αγωνίστηκε στα αθηναϊκά γήπεδα έως και τη Β’ Εθνική, με πολλές ομαδικές και ατομικές διακρίσεις. Αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν οι 75 πόντοι (αγωνιζόμενος 30 λεπτά στο ματς Ίκαρος – Ελπίδα, την αγωνιστική περίοδο 2008-’09)! Την τετραετία 2006-2010 κατέκτησε τα πάντα: Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Σάμου, με μέσο όρο πόντων 37,6! Το 2011 στον Πολυκράτη Σάμου είχε 36,2 πόντους και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Τον επόμενο χρόνο με 19,3 πόντους, ψηφίστηκε MVP του Πολυκράτη.

Τη διετία 2012-2014 αγωνίστηκε στη Χίο για λογαριασμό του ΒΑΟΛ. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος, άνοδος στη Γ’ Εθνική, με μέσο όρο 17,5 πόντους. Το 2016-’17 επέστρεψε στην ομάδα του νησιού του, τον ΠΑΣ Ίκαρο. Τον οδήγησε με το απόλυτο 10/10 νίκες στο νταμπλ.

Το 2017-‘18 στέφθηκε πρωταθλητής Χίου με τον ΦΟ Βροντάδου και του χρόνου θα αγωνίζεται στον Πράμνο IBA Ικαρίας, ομάδα την οποία δημιούργησε κι εκτός από παίκτης θα είναι προπονητής στις ακαδημίες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…