Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και ακόμη μία φορά τόνισε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι απούσα και ότι δεν μπορεί να έλθει σε επαφή μαζί της. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
Αναλυτικά:
Για την αντιμετώπιση που είχε η κυβέρνηση στο μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο: «Θα έχει ενδιαφέρον να το απαντήσω, γιατί άκουσα τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια και με εξόργισαν στο κομμάτι περί ανικανότητας. Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, προσπαθήσαμε να βάλουμε 5-10 κανόνες, σε πράγματα που δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση. Όταν ανέλαβα, το πρώτο πράγμα που είχα πει είναι ότι πρέπει να σπάσουμε τις γκρίζες ζώνες και την εξάρτηση της διαιτησίας από τους παράγοντες.
Δεν νομοθέτησα εγώ για τους ξένους διαιτητές και την ξένη ΚΕΔ. Δεν τη νομοθέτησα εγώ, αλλά έπεισα τους παράγοντες για αυτό. Στο μπάσκετ συνέβη ακριβώς το ίδιο. Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με την Ομοσπονδία, αλλά ήταν αδύνατο. Συναντήθηκα και με τη FIBA, γιατί τα όρια ξεπερνούσαν τη δική μου δικαιοδοσία. Για παράδειγμα αν θα παίζουν Έλληνες ή ξένοι διαιτητές, δεν μπορεί να το καθορίσει η κυβέρνηση. Η ΕΟΚ ήταν όντως απούσα. Αυτό δεν έχει σχέση με τη δική μου στάση.
Προσπάθησα να βρω μία λύση και τους έφερα στο ίδιο τραπέζι, όπως και στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει όμως η κομβική διαφορά με την επιτροπεία του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί η ΕΟΚ να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα με τη μία ή την άλλη ομάδα, όταν δεν κάνει τίποτα. Πρέπει οι ίδιοι οι παράγοντες να συμφωνήσουν σε ένα τρόπο λειτουργίας. Εγώ πήρα κάθε πρωτοβουλία και κατηγορήθηκα. Έλεγαν ότι αφήσαμε πίσω όλα τα άλλα αθλήματα, ενώ έχουμε καταφέρει πολλά….»
Για το κλειστό γήπεδο της ΑΕΚ στο μπάσκετ: «Για το κλειστό της ΑΕΚ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής, αφού το κλειστό των Λιοσίων θα πάει στο ΣΕΦ. Θα γίνει η μίσθωση για την ΑΕΚ και θα πρέπει να αναλάβει να γίνουν οι αλλαγές στο γήπεδο. Έχουμε προχωρήσει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η λογική λέει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι πολύ σημαντικό ότι φεύγει από το Δημόσιο ένα σημαντικό έξοδο και έρχεται ένα σημαντικό έσοδο. Πρόκειται για μία συμφωνία που είναι για το καλό του Δημοσίου».