Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Επίσημο! Πράσινος κι ο Ρίον Μπράουν

Επίσημο! Πράσινος κι ο Ρίον Μπράουν

brown6

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι κι επίσημα ο Ρίον Μπράουν. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού πρώην γκαρντ- φόργουορντ του Προμηθέα, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το τριφύλλι.

Η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Ρίον Μπράουν για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Ο Ρίον Μπράουν γεννήθηκε στη Georgia των ΗΠΑ στις 3/9/1991, έχει ύψος 1.98μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν (2018-19) με τον Προμηθέα Πάτρας, με τον οποίο έφτασε ως την τελική φάση των Playoffs του πρωταθλήματος της Basket League, όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο 28άχρονος Αμερικάνος άσος πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με την ομάδα της Αχαΐας και στο Basketball Champions League καθώς είχε 15.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 27.6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Οι καλύτερές του παρουσίες ήταν αυτές απέναντι στις Bayreuth (31 πόντοι και 5 ριμπάουντ), εντός έδρας και SIG Strasbourg (30 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ) εκτός έδρας.

Ο Μπράουν είναι απόφοιτος του University of Miami και στα κολεγιακά του χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα των Miami Hurricanes, εντυπωσιάζοντας με την παρουσία του στην τελευταία του σεζόν. Ως τελειόφοιτος είχε κατά μέσο όρο 15.5 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα.

Μετά την αποφοίτησή του το 2014 έκανε το μεγάλο «βήμα» για την Ευρώπη, επιλέγοντας για πρώτο «σταθμό» της καριέρας του την Hapoel Tel Aviv, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2014-15 στο βελγικό πρωτάθλημα με την Excelsior Brussels, όπου σε 17 ματς είχε 12.2 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ κατά μέσο όρο. Το 2016 «μετακόμισε» Φινλανδία και την Kataja με την οποία είχε μια εξαιρετική χρονιά, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στο Basketball Champions League (είχε 17.9 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά αγώνα).

Το 2017 υπέγραψε στη γαλλική Dijon Basket και ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά αγώνα.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 εντυπωσίασε φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα Πάτρας.

Μπράουν στο paobc.gr: «Ενθουσιασμένος και 100% έτοιμος»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Ρίον Μπράουν τόνισε: «Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσα όταν με πλησίασε ο Παναθηναϊκός ήταν ενθουσιασμός! Θυμήθηκα τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της νέας μου ομάδας όταν παίξαμε με τον Προμηθέα. Ήταν εντυπωσιακή κι είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον θα παίζω γι’ αυτούς! Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και χαίρομαι τόσο πολύ που θα κάνω το ντεμπούτο μου στην Ευρωλίγκα με ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό κλαμπ».

Όσο για το πως αισθάνεται και τι μπορεί να προσφέρει στη νέα του ομάδα, είπε: «Νιώθω 100% έτοιμος για το επόμενο βήμα. Είμαι ένας παίκτης που του αρέσει να βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και να παίζει σκληρά και στις δύο άκρες του παρκέ. Θα τα δώσω όλα σε άμυνα και επίθεση για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…