Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Φινλανδία 68-55

Ελλάδα – Φινλανδία 68-55

nikos rogkavopoulos ethniki efivoi ellada finlandia

Στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η Εθνική Εφήβων, η οποία κατάφερε να κερδίσει τους Φινλανδούς με 68-55. Η Ελλάδα σχεδόν σε όλο το ματς ήταν πίσω στο σκορ, αλλά με ένα συγκλονιστικό τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να κάνει μία μεγάλη ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τους “8”. Φανταστικός σ΄ακόμη ένα ματς ο Νικολαΐδης, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Ρογκαβόπουλος.

Η Εθνική μας στα πρώτα λεπτά είχε πρόβλημα στην επίθεση και χαρακτηριστικό είναι ότι σε 4′ αγωνιστικά λεπτά είχε πετύχει μόλις πέντε πόντους, όλους από τον Ρογκαβόπουλο (5-6). Η αστοχία συνεχίστηκε για την Ελλάδα, αλλά ευτυχώς η Φινλανδία δεν το εκμεταλλεύτηκε και η διαφορά δεν ήταν μεγάλη (5-9).

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να βελτιωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και πέτυχε συνολικά μόλις 8 (οι 7 από τον Ρογκαβόπουλο). Η Φινλανδία προσπάθησε να ανοίξει τη διαφορά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει μία διαφορά των έξι πόντων (8-14). Η Ελλάδα στο πρώτο δεκάλεπτο είχε μόλις 3/15 σουτ!

Ο Νικολαΐδης στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε το όπλο του και με εφτά συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στους 2 (15-17). Ο Σωτηρίου πήρε την σκυτάλη και έδωσε πολύτιμες λύσεις στην Εθνική μας, η οποία πλησίασε ξανά στους 2 πόντους με βολές του Κουρτίδη (22-24).

Η Φινλανδία, όμως, έβρισκε αρκετές λύσεις από την περιφέρεια και με συνεχόμενα τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 8 (24-32). Τελικά, η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου έκλεισε στους 6 πόντους (26-32), με την Εθνική μας να έχει παρουσιάσει ένα κακό πρόσωπο, αλλά κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ.

To ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλό για την Εθνική μας, καθώς δέχτηκε σερί 7-0 και για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά (26-39). Ο Κουρτίδης έσπασε αυτό το σερί και έδωσε μεγάλη ανάσα στην Εθνική μας (29-39), η οποία είχε μόλις 2 εύστοχα τρίποντα σε 14 προσπάθειες.

Η Εθνική προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά, αλλά η Φινλανδία είχε τις λύσεις και κράταγε σε απόσταση την Εθνική μας (34-44). Ο Μπλόγκρεμ έκανε ζημιά στην Εθνική μας στα τελευταία λεπτά και με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 49-37, διαφορά που έμεινε μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (39-51).

Η Ελλάδα στην τελευταία περίοδο ήθελε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Ο Νικολαΐδης και ο Καράμπελας με δύο μεγάλα τρίποντα έβαλαν ξανά την Εθνική μας στο παιχνίδι και ύστερα από αρκετή ώρα η διαφορά έπεσε στους πέντε πόντους (48-53). Ο Νικολαΐδης ήταν συγκλονιστικός σ΄ακόμη ένα παιχνίδι και με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 53-51.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε για την Εθνική μας, καθώς ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και έβαλε μπροστά την Ελλάδα για πρώτη φορά στο ματς (54-53). Ο αρχηγός της εθνικής πέτυχε και δεύτερο συνεχόμενο και ξεσήκωσε τον κόσμο (57-53). Οι Φινλανδοί πήραν ανάσα και μείωσαν σε 57-55 σκοράροντας μετά από περίπου 4 λεπτά!

H κίνηση του Βλασσόπουλου να βγάλει τα βαριά κορμιά και να παίξει με χαμηλό σχήμα βγήκε στο 100%, καθώς η Εθνική μας έτρεξε επί μέρους 22-4 έχοντας πρωταγωνιστές τους Νικολαΐδη και Ρογκαβόπουλο (61-55). Η Ελλάδα είχε τον πλήρη έλεγχο στο φινάλε, εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 (65-55) και καθάρισε το ματς.

Η Εθνική μας κράτησε μέχρι το τέλος τα ηνία του σκορ (68-55) και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους “8”!

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 26-32, 39-51, 68-55

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 14, Κουρτίδης 6, Καράμπελας 5, Νικολαϊδης 20, Γεωργαλάς 2, Ρογκαβόπουλος 16, Ματσάγγος, Καλόγηρος, Κάδρας 3, Σταυρακούκας 2, Τσάμης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…