Κεντρική Basket League Κύμη Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

theodorou

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Basket League. Η ομάδα της Εύβοιας τόνισε, μάλιστα, ότι μπορεί να αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, αλλά σίγουρα δεν διακόπτεται οριστικά.

Όταν η φυσική της έδρα, το Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης, επισκευασθεί και ανοίξει ξανά τις πόρτες της, τότε η ομάδα θα είναι έτοιμη να αρχίσει ξανά την πορεία της στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Εννέα περίπου χρόνια πριν μια παρέα ερασιτεχνών αθλητών από την Κύμη δημιούργησε μια ομάδα μπάσκετ που την σεζόν 2010/11 συμμετείχε για πρώτη φορά στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ. Αυτή ήταν λοιπόν η αρχή του ταξιδιού του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που ακολούθησε πολύ λίγοι μπορούσαν να το προβλέψουν.

Με πρωτοστάτη τον Αλέξανδρο Θεοδώρου και με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας του, η ομάδα της Κύμης ανέβηκε 6 κατηγορίες σε ισάριθμες περιόδους, φτάνοντας ως την πρώτη κατηγορία της χώρας, την Basket League. Εκεί, έχοντας ως έδρα πλέον την Χαλκίδα, αγωνίστηκε για τρεις διαδοχικές σεζόν, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των ανθρώπων του χώρου. Πλέον αυτό το γεμάτο συγκινήσεις, χαρές και εμπειρίες ταξίδι φτάνει δυστυχώς στο τέλος του.

Η διάθεση για να συνεχίσουμε παρέμενε αναλλοίωτη, αλλά οι αρνητικές εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, οι διαμορφωθείσες αυτήν την στιγμή συνθήκες, οι συνεχείς διαμάχες και η φυγή μεγάλων κεντρικών χορηγών αποτελούν αναμφισβήτητα ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες κάθε μικρομεσαίας ομάδας. Αν συνεχίζαμε λοιπόν πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα θέλαμε, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα που μας χαρακτήριζαν πάντοτε ως Σύλλογο.

Θεωρούμε ότι πετύχαμε πολλά και σημαντικά επιτεύγματα σε αυτά τα χρόνια, το σημαντικότερο όμως ήταν ότι μεγαλώσαμε την «παρέα» μας και κάναμε τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης την ομάδα όλης της Εύβοιας. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολη η μετάβαση από την Κύμη σε μια άλλη πόλη, διατηρώντας μάλιστα την επωνυμία της ομάδας αμετάβλητη. Ο κόσμος, οι επιχειρηματίες και η Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας μας αγκάλιασαν όμως γρήγορα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον νομό μας στο κορυφαίο επίπεδο και να δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους στο ευβοϊκό μπάσκετ.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς που στάθηκαν στο πλευρό μας, τους προπονητές και τους αθλητές που τίμησαν με την παρουσία τους την ομάδα μας, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό που εργάστηκε σκληρά για την σωστή λειτουργία του Συλλόγου μας.

Φυσικά το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστάμε στους φιλάθλους μας που με την αδιάκοπη στήριξη τους μας βοήθησαν να πετύχουμε τους στόχους που κατά καιρούς θέταμε. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί να αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, αλλά σίγουρα δεν διακόπτεται οριστικά. Όταν η φυσική μας έδρα, το Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης, επισκευασθεί και ανοίξει ξανά τις πόρτες της, τότε η ομάδα μας θα είναι έτοιμη να αρχίσει ξανά την πορεία της στο ελληνικό μπάσκετ. Εις το επανιδείν λοιπόν!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Περιστέρι «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (19/…