Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Τσίπρας: “Δεν έχω καταλάβει γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός”

Τσίπρας: “Δεν έχω καταλάβει γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός”

alexis tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητικό ραδιόφωνο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει καταλάβει γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Sport24 Radio:

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού και τον υποβιβασμό του από το πρωτάθλημα: “Το είδα αυτό, αλλά δεν κατάλαβα γιατί…”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: “Από το καταστατικό της UEFA και της FIBA υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση πρέπει να παρεμβαίνει θεσμικά. Να βοηθάει, όχι να διορίζει ή να αποφασίζει. Θεωρώ ότι και στο μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν τομές, όπως και στο ποδόσφαιρο. Κυρίως, να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι. Βλέπω στην Λιθουανία ότι είναι ο Σαμπόνις επικεφαλής της Λίγκας, στην Τουρκία ο Τούρκογλου, στην Σερβία ο Μποντίρογκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος αντίστοιχος. Τόσα παιδιά έχουμε εδώ. Ένας Διαμαντίδης, ένας Παπαλουκάς, ένας Αλβέρτης. Εγώ τον εκτιμώ τον κ. Βασιλακόπουλο. Τον θυμάμαι από παιδι. Με είχε βοηθήσει να βρω και εισιτήρια στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2000, όταν κερδίσαμε την Μακάμπι.

Πρέπει να υπάρξουν τομές και αλλαγές. Τι να κάνει η κυβέρνηση; Τον διαιτητή; Είναι άχαρος ο ρόλος. Ο κ. Αγγελόπουλος ζητούσε να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Πώς να το κάνει; Τι να λύσει ακριβώς; Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η ροπή προς τα κάτω στο μπάσκετ. Είναι το εθνικό μας σπορ και το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων μετά το ’87. Πρέπει να γίνουν τομές. Πρέπει να υπάρξουν συνεννοήσεις. Όλες οι εθνικές λίγκες έχουν μία καθοδική πορεία, αν εξαιρέσεις την Ισπανία και την Τουρκία, που έχει μεγάλη ανάπτυξη. Αυτό το χάλι στην Ελλάδα, που δεν ξεκινούν αγώνες… Διάβαζα ένα τουίτ του Πιτίνο, που αναρωτιόταν πού ήρθε. Πρέπει να δούμε το συνολικό συμφέρον, όχι το συλλογικό. Οι παράγοντες παίζουν ρόλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…