Κεντρική Αρθρογράφοι Ταρνατόρος Το φθηνό είναι πιο ακριβό κι αν είναι και ανήθικο, είναι πανάκριβο!

Το φθηνό είναι πιο ακριβό κι αν είναι και ανήθικο, είναι πανάκριβο!

basketball cash 650

Ξεκινάει η πιο σημαντική περίοδος για το στήσιμο και την οργάνωση των ομάδων και οι ιθύνοντες καλούνται να κάνουν τις επιλογές που θα τους συνοδεύουν για όλη την αγωνιστική χρονιά. Στη διαδικασία της έρευνας αγοράς και των διαπραγματεύσεων, παρατηρώ για ακόμη μια φορά ότι σε πολλές περιπτώσεις οι στόχοι είναι ασαφείς και πρωτεύοντα ρόλο παίζει η τιμή και μόνο αυτή!

Αποτελεί την πιο εύκολη λύση.
– Το πιο φθηνό.

Είναι η πιο κρίσιμη ερώτηση και η πιο αφοπλιστική απάντηση.
– Είναι φθηνό; Είναι φθηνό!

Το μέτρο σύγκρισης των πάντων.
– Πόσο φθηνό; Πιο φθηνό; Καλά, αλλά είναι φθηνό;

Είναι ο κύριος λόγος για τις λάθος επιλογές.
– Επειδή είναι φθηνό!

Είναι το πιο έντονο φαινόμενο των καιρών που ζούμε. Η κρίση που ξεκίνησε από βαθιά κοινωνική και εξελίχθηκε σε ανθρωπιστική, κατέληξε να είναι ΚΑΙ οικονομική, παραμερίζοντας τα πάντα και βάζοντας στην κορυφή των αξιών, το κόστος και μόνο το κόστος, που καταλήγει να είναι και αυξημένο και αναποτελεσματικό.

Αν θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε για δουλειά, με αρχή μέση και τέλος, αν θέλουμε να βάλουμε στόχους και να ακολουθήσουμε έναν προγραμματισμό, όπως μπορεί ο καθένας, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάποια πράγματα.

Ο καλός παίκτης, είναι επαγγελματίας, είναι καλός συμπαίκτης, προσφέρει το 100% στην ομάδα του, δεν ενδίδει σε πειρασμούς, προσέχει τον εαυτό του, προσπαθεί να βελτιώνεται… δεν είναι φθηνός!

Ο καλός προπονητής, ασχολείται συνεχώς με την ομάδα του, βοηθάει τους παίκτες του, δεν ενδίδει σε πειρασμούς, σχεδιάζει το μέλλον, προσέχει τη συμπεριφορά του, είναι καλό συνάδελφος… δεν είναι φθηνός!

Ο καλός παράγοντας, ασχολείται συνεχώς με την ομάδα του και την προστατεύει, ασχολείται με τους αθλητές της ομάδας, προσέχει τα οικονομικά ζητήματα, σχεδιάζει το μέλλον, βελτιώνεται συνεχώς, κάνει ολοκληρωμένα τη δουλειά του, προσέχει την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του, δεν ενδίδει σε πειρασμούς… δεν είναι φθηνός!

Ο καλός μάνατζερ φροντίζει τους αθλητές του, βοηθάει τις ομάδες που συνεργάζεται, προσέχει τη συμπεριφορά του, κοστολογεί σωστά, δεν ενδίδει σε πειρασμούς… δεν είναι φθηνός!

Ο σωστός προμηθευτής, έχει καλό εξοπλισμό, καλό ιματισμό, έχει διάρκεια, έχει ποιότητα, δεν έχει ελλείψεις, έχει γρήγορη και καλή εξυπηρέτηση… δεν είναι φθηνός!

Αυτοί είναι οι πυλώνες που μπορεί να στηριχτεί ένας αθλητικός οργανισμός για να λειτουργήσει σήμερα αποτελεσματικά και να σχεδιάσει το αύριο. Τα υπόλοιπα είναι εφήμερα, δεν αφήνουν τίποτα πίσω τους κι αν και αρχικά φαίνονται να είναι φθηνά, είναι πιο ακριβά, κι αν είναι και ανήθικα, είναι πανάκριβα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Βασίλης Ταρνατόρος
Περισσότερα σε Ταρνατόρος

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…