Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Η μοίρα για εμάς ήταν μπάσταρδη”

“Η μοίρα για εμάς ήταν μπάσταρδη”

banki

Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας του Περιστερίου και κατάφερε να φέρει τη σειρά των μικρών τελικών στα ίσια. Ο προπονητής της Ένωσης, Λούκα Μπάνκι, μετά το ματς στάθηκε στην εμφάνιση του Γιορκ και του Σάκοτα, ενώ σημείωσε ότι η μοίρα γι αυτούς ήταν μπάσταρδη.

Αναλυτικά:

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή την νίκη η οποία φέρνει σε ισορροπία την σειρά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα που έπαιξε ένα παιχνίδι με μεγάλη ενέργεια και οι παίκτες δεν παρέδωσαν το πνεύμα όταν η διαφορά είχε φτάσει σε διψήφια επίπεδα στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας στο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, προσπαθώντας μέσα από την εμφάνιση των Γιορκ και Σάκοτα να βρούμε έμπνευση. Κυρίως όμως, πρέπει να πούμε πως μέσα από τους Ξανθόπουλο, Εμπάκουε και Τζέιμς είχαμε πάρα πολύ καλή συνοχή ως ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό κι όμορφο να βλέπουμε πως παίζουμε με τέτοιο πνεύμα, παρά την δεδομένη χρονική στιγμή και παρά το ψυχολογικό βάρος με την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας. Το καλό ήταν πως μπορέσαμε να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό από ότι δύο βράδια πριν στο “Νίκος Γκάλης”, σήμερα ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί και είχαμε συνέχεια καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Το σημαντικότερο για μας είναι από δω και πέρα να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα και να το επαναλάβουμε στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα δεν θα έχουμε τα ίδια ποσοστά στα σουτ που είχαμε σήμερα αλλά ξέρουμε πως υπάρχουν κι άλλες λύσεις κι ελπίζω να είμαστε αρκετά πιο τυχεροί στις ελεύθερες βολές».

Για το αν η ομάδα έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του Ματσιούλις και τον αποκλεισμό από το Final-4 του Champions League, ο τεχνικός της Ένωσης: “Είναι αλήθεια πως τελευταία δεν έχουμε παίξει καλά αλλά είχαμε αρκετά σημαντικά βράδια. Κερδίσαμε το τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Προμηθέα κάνοντας σχεδόν ένα τέλειο παιχνίδι με 30 πόντους διαφορά και δεν είναι κάτι συνηθισμένο στα playoffs. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τερματίσαμε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ούτε να ξεχνάμε το ψυχολογικό βάρος που επέφερε ο αποκλεισμός από το Final-4, δύσκολη στιγμή χάνοντας έναν παίκτη σαν τον Γιόνας το γεγονός πως έπρεπε να επανασχεδιάσουμε την ισορροπία της ομάδας και να βάλουμε δύο καινούργια παιδιά. Αυτό επιβράδυνε την διαδικασία του να βρούμε μια χημεία. Ο Γιόνας είναι ένας παίκτης που πολύ δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί, έχει πάνω του τεχνικά χαρακτηριστικά όπως και πνευματικά. Είναι ένας πρωταγωνιστής, ένας άνθρωπος που αγωνίζεται, ξέρει πως να παίζει μόνο για να κερδίζει και σίγουρα μπορεί να μεταδώσει αυτή το νικητήριο πνεύμα που έχει.

Παρ’ ότι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι δύσκολο να τα βρεις σε έναν μόνο αθλητή, γι΄αυτούς τους λόγους προσπαθήσαμε να επανασχεδιάσουμε την ομάδα και να μοιράσουμε τις ευθύνες, τόσο σε τεχνικά κομμάτια και κυρίως σε θέματα κινήτρου. Αυτό σίγουρα δεν το πετυχαίναμε πάντα αλλά δυστυχώς η ευθύνη πήγαινε σε αθλητές που ποτέ, μέσα στην διάρκεια της σεζόν δεν την είχαν. Προσπάθησαν όμως να αντεπεξέλθουν. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος, θα πρέπει όλοι μας να βρούμε την ποιότητα εκ των έσω. Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν δικιά μας περίπτωση. Αλλά ο σκοπός μου δεν είναι, και δεν ήταν ποτέ, να χρεώσω τις αποτυχίες σε έναν τραυματισμό όπως αυτός του Γιόνας. Δυστυχώς, η μοίρα για μας ήταν μπάσταρδη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…