Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας: Ο Εθνικός κι η ΑΕΚ!

Προμηθέας: Ο Εθνικός κι η ΑΕΚ!

makis giatras promitheas

Ο Προμηθέας ετοιμάζεται για τον αποψινό τελικό με την ΑΕΚ και γύρισε τον χρόνο πίσω, όταν τέτοιο καιρό πριν από τρία χρόνια πάλευε για την άνοδο του στα μεγάλα σαλόνια.

Αναλυτικά:

Ο αγώνας της χρονιάς: μέρος 3ο. Η τελική μάχη. 40 λεπτά και 1 νίκη μακριά από τη μεγαλύτερη πρόκληση της Ιστορίας του βρίσκεται ο Προμηθέας Πάτρας που διεκδικεί το εισιτήριο για τον Τελικό, σ’ ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Κι όμως το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 8 Ιουνίου 2016, πριν από 3 ακριβώς (παρά μία μέρα) χρόνια. Η ομάδα της Πάτρας διεκδικούσε τότε την είσοδο στον τελικό των play-off της Α2΄ Εθνικής, καθώς ο ΑΣΠ Προμηθέας και ο Εθνικός ΟΦΠΦ μονομαχούσαν για μια θέση στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος (που τα 2 προηγούμενα χρόνια είχε οδηγήσει και στη Basket League) κι έψαχναν την νίκη-πρόκριση σ’ έναν αγώνα, που διεξήχθη την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο δημοτικό κλειστό γήπεδο «Έσπερος» στην Καλλιθέα, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ο Εθνικός εξέτιε την ποινή, που του επιβλήθηκε για επεισόδια στον αγώνα με την Κύμη.

Τα μεγέθη έχουν, βέβαια, πολλαπλασιαστεί, οι συγκρίσεις είναι άνισες και το έπαθλο είναι διαφορετικό και πολύ μεγαλύτερο, αλλά το γεγονός είναι πως η ομάδα από την Πάτρα, που τότε ονειρευόταν την άνοδο στην Α1 Εθνική διεκδικεί, πλέον, την συμμετοχή στον Τελικό της Betshop Basket League και τολμά να λέει πως: «τα όνειρά της δεν έχουν ταβάνι»

Ο Προμηθέας κυνηγούσε την 4η συνεχόμενη άνοδο με προπονητή τον Μάκη Γιατρά και βοηθό προπονητή τον σημερινό Πρόεδρο και της ΚΑΕ, και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Μήλα και οι 2 ομάδες είχαν μοιραστεί τις νίκες επικρατώντας στους εντός έδρας αγώνες. Μάλιστα, ο Προμηθέας είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για το break, χάνοντας το 1ο παιχνίδι των play-off στην παράταση.

Η Ιστορία, τελικά, έγραψε ένα χρυσό διπλό με 68-60, που τελικά αποδείχθηκε αρκετό για την άνοδο του Προμηθέα στην Basket League, μ’ ένα νέο πλάνο τριετίας ν’ ανοίγει για την πατρινή ομάδα. Τρία χρόνια μετά ο Προμηθέας έχει ήδη αγωνιστεί και διακριθεί στην Ευρώπη και δίνει, πλέον, νέο «ραντεβού με την Ιστορία» διεκδικώντας την πρόκριση στον Τελικό του πρωταθλήματος, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ομάδα της περιφέρειας.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…