Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Οι Ελληνες προπονητές απλά είναι οι κορυφαίοι στην Ευρώπη!

Οι Ελληνες προπονητές απλά είναι οι κορυφαίοι στην Ευρώπη!

giatras

Λέμε για την Ελλάδα πόσο ωραία πράγματα έχει σαν χώρα, αλλά για ποιο λόγο δεν πάει μπροστά σαν κράτος.

Εχει να εξάγει όμως κύριοι εξαιρετικούς επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα. Αν ρίξει μια ματιά κάποιος σε κορυφαία brand-names ανά τον κόσμο, θα καταλάβει του λόγου το αληθές σε όλα τα επαγγέλματα και πόστα.

Ετσι, λοιπόν, και το μπάσκετ έχει έναν ακατέργαστο πλούτο. Τους Ελληνες προπονητές. Ο Μάκης Γιατράς νίκησε κατά κράτος τον Λούκα Μπάνκι, παίρνοντας την πρόκριση στους τελικούς. Ναι στους τελικούς της Basket League. Θα πει κάποιος λείπει ο Ολυμπιακός, αλλά σε αυτό δεν φταίει κανένας. Το συμπέρασμα είναι, αν και πολλά ακούστηκαν για τον Ελληνα τεχνικό, πως η ελληνική σχολή είναι η κορυφαία προπονητική στην Ευρώπη. Το λένε οι αριθμοί και οι επιτυχίες, όχι εμείς. Εμείς απλά σαν αναγκαίο καλό ή κακό αυτού του τόπου (για το δημοσιογραφικό συνάφι η αναφορά), θα πρέπει να καταθέτουμε και την αναγνώρισή μας σε αυτούς που το αξίζουν.

Η ελληνική προπονητική έχει πλέον τη δική της σχολή και ο Μάκης Γιατράς ήταν απλά μια αφορμή, για να το ξαναδιαπιστώσουμε.

Αλλωστε, ο Δημήτρης Ιτούδης, είναι ο προπονητής της κατόχου της Euroleague.  Σπουδαία κληρονομιά για το ελληνικό μπάσκετ οι Ελληνες προπονητές!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας οι Τίμπεργουλβς

Carrier – high του Μακντάνιελς στη νίκη των Τίμπεργουλβς Πολλοί θα περίμεναν οι Τίμπ…