Κεντρική Διεθνή Γκαρμπαχόσα:”H Ευρωλίγκα δεν έχει διάθεση διαπραγμάτευσης”

Γκαρμπαχόσα:”H Ευρωλίγκα δεν έχει διάθεση διαπραγμάτευσης”

0 gxh99hsm noticiaampliada 2 e1560433995450

Ο πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, μίλησε για την σχέση FIBA και Ευρωλίγκας, και τόνισε ότι η πλευρά της Ευρωλίγκας δεν έχει την διάθεση να συζητήσει και κατ επέκταση δεν μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή.

Ο Γκαρμπαχόσα έφερε ως παράδειγμα της μη ύπαρξης διάθεσης για συνεννόηση το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα έβαλε το φάιναλ φορ μέσα στα πλέι οφ της ισπανικής λίγκας με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπούν.

«Ολοι πρέπει να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις προ όφελος του κοινού καλού. Η FIBA έκανε ήδη το πρώτο βήμα μεταθέτοντας την έναρξη των Προολυμπιακών τουρνουά για κάποιες ημέρες (24-28 Ιουνίου 2020). Η άλλη πλευρά, η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί. Ετσι είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση.

Υπάρχει χώρος στο καλεντάρι, μόνο στην περίπτωση, όμως, που κάτσεις κάτω με ένα χαρτί κι ένα μολύβι και κάνεις υπολογισμούς. Όταν καλείς κάποιον σε ένα τραπέζι για να μιλήσεις κι αυτός δεν έρχεται, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δε μου αρέσει καθόλου το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα πήγε κι έβαλε το Final Four στη μέση των πλέι οφς. Αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα “στύβει” τους παίκτες. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης διάθεσης της άλλης πλευράς να διαπραγματευτεί.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ποιος και ποιος παίρνει μονόπλευρες αποφάσεις για το δικό του, μοναδικό συμφέρον. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν παίκτες που ζήτησαν να ξεκουραστούν και να μην παίξουν στην Εθνική ομάδα, προκειμένου να αντέξουν το βαρύ πρόγραμμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…