Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Υπάρχει καπνός, αλλά δεν είναι λευκός!

Υπάρχει καπνός, αλλά δεν είναι λευκός!

aggelopoulos giannakopoulos

Αν κάτι αρνούμαι πεισματικά είναι να βλέπω τα… αρνητικά. Προτιμώ να υπερτονίζω τα θετικά κι όπως και να το κάνουμε το γεγονός ότι έχουν γίνει δύο συσκέψεις σε μια εβδομάδα, ότι οι ιδιοκτήτες κάθισαν τόσες ώρες και συζήτησαν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, είναι μια απολύτως θετική εξέλιξη. Δεν αρκεί, αλλά είναι μια πρώτη νίκη. Για να υπάρξει οριστική σύγκρουση με το παλιό και να ξηλωθεί το πουλόβερ, αυτή η… «νίκη» είναι ασήμαντη.

Αυτό που αποτελεί δεδομένη νίκη είναι το ξήλωμα της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι ΚΑΙ θέμα προσώπων. Οι συγκεκριμένοι τρεις (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας) και φυσικά ο Παπαδόπουλος (ποτέ δεν εξηγήθηκε τι θέση είχε στην ΚΕΔ) αποτελούν παρελθόν.

Για τον Ολυμπιακό αυτή είναι μια μικρή νίκη, αλλά αν δεν φύγει η ΚΕΔ από την ΕΟΚ, θα είναι ασήμαντη. Δεν είναι ζητούμενο η εναλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή του παράκεντρου εξουσίας που έχει δημιουργηθεί. Η δημιουργία ενός «σώματος» παρατηρητών υπό τον ΕΣΑΚΕ είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά δεν φτάνει από μόνη της.

Όλα αυτά ενδέχεται να προταθούν από την επιτροπή, η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί προτάσεις για να αλλάξει το ελληνικό μπάσκετ. Κι έχει τον χρόνο, καθώς τα πλέι οφ ΔΕΝ ξεκινούν, αν δεν ολοκληρωθεί (τι πιο λογικό) η διαδικασία στο ΑΣΕΑΔ. Γράφαμε εμείς οι αδαείς να μην γίνει η τελευταία αγωνιστική, αλλά υπήρχε αδικαιολόγητη πρεμούρα. Το αποτέλεσμα το είδαμε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …