Κεντρική Basket League Πρώτη η ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στους ημιτελικούς ή νωρίτερα

Πρώτη η ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στους ημιτελικούς ή νωρίτερα

luka banki aek

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί σήμερα εναντίον της Κύμης υπάρχει ανατροπή στην πρώτη θέση της Basket League. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι με το -6 που θα υποστούν λόγω της απουσίας τους στο αποψινό παιχνίδι, θα πάνε στους 43 βαθμούς από 49 που έχουν τώρα.

Συνεπώς η ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή έχει 42 με νίκη στην Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό, πηγαίνει στους 44 τερματίζοντας πρώτη.

Από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι, με δεδομένο του -8, αν κερδίσουν τον Προμηθέα τερματίζουν στην έκτη θέση. Έτσι τα ζευγαρώματα θα είναι 2-7, 3-6 στην πρώτη φάση των πλέι οφ με τους νικητές να παίζουν μεταξύ τους. Συνεπώς, οι δύο αιώνιοι θα έρθουν αντιμέτωποι στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Αν όμως το Περιστέρι φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, τότε θα πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 43 βαθμούς, και θα του κλέψει την 2η θέση επειδή υπερισχύει στην ισοβαθμία. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε κάτι πρωτοφανές, δηλαδή ζευγάρωμα των αιωνίων στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, προϋποθέτουν ότι η ποινή του Παναθηναϊκού θα είναι αυτή που γράφει ο κανονισμός δηλαδή το -6, αλλά και ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα κερδίσουν Κολοσσό και Προμηθέα αντίστοιχα.

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ τερμάτισε πρώτη στην Α1 ήταν τη σεζόν 2001-02, τη σεζόν δηλαδή που κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…