-
Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η ΟΔΚΕ είναι εντελώς γυμνή

Η ΟΔΚΕ είναι εντελώς γυμνή

ODKE BASKET DIAITISIA DAITITIS

Καιρό τώρα γράφουμε για τα χάλια της ελληνικής διαιτησίας, έτσι όπως την κατάντησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τις προσωπικές του επιλογές. Μπορεί πολλοί να τα διαβάζετε τώρα, λόγω της εμπλοκής των δύο «αιωνίων» στην υπόθεση, αλλά η ιστορία είναι παλιά και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με νέα επεισόδια.

Η ΟΔΚΕ είναι το συνδικαλιστικό όργανο των διαιτητών, η οικεία ομοσπονδία. Πρόεδρός της είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπούσιας, ο οποίος δεν θα περίμενε κανείς να είναι μάρτυρας εναντίον των Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη, αλλά έκανε την έκπληξη. Βεβαίως, για όσους γνωρίζουν το πώς έπεσε ο Ηλίας Καφφές (ο οποίος έχει καταγγείλει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο μπάσκετ κι έχει καταθέσει ογκωδέστατο φάκελο στην Εισαγγελία), μόνο έκπληξη δεν ήταν.

Η Ομοσπονδία Διαιτητών ανάρτησε στο επίσημο site της «Πρόσκληση ενδιαφέροντος αγοράς αθλητικού ιματισμού». Έχει εταιρία ιματισμού με συμβόλαιο, αλλά θεώρησε σκόπιμο (γιατί άραγε;) να προκηρύξει διαγωνισμό.

Όπως αναφέρεται «Κατάθεση προσφοράς, μαζί με τα δείγματα να αποσταλούν έως της («τις» είναι το κανονικό) 31 Μαΐου». Το κείμενο έχει ουκ ολίγα ορθογραφικά λάθη: «… Οι οποίες εκτός του λογότυπο της ΟΔΚΕ» (ωραίος ο συντάκτης). Η παθητική φωνή θέλει -αι κι όχι -ε στο «ορίζετε» και «συνοδεύετε» (άλλα δύο λάθη). Στην αρίθμηση από το 1 πήγαμε στο 3, δίχως να υπάρχει το 2 ενδιάμεσα.

Ή γράφτηκε στο πόδι (απαράδεκτο για Ομοσπονδία), ή ο κ. Μπούσιας έχει επηρεαστεί από ανορθόγραφο φίλο του συντάκτη, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία απαξιώνει το #mexritelous του Ολυμπιακού, αποθεώνει τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τις όποιες… σωληνώσεις. Δεν θα μπορούσε να το γράφει ο ίδιος, αφού δεν είναι στο Γραφείο Τύπου της ΟΔΚΕ. Τι όχι;

Μικρή σημασία έχει (όχι και τόσο μικρή), αλλά πάμε παρακάτω. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες πρέπει να δώσουν την προσφορά και τα δείγματα μέχρι την 31η Μαΐου, εν μέσω εκλογών. Αλήθεια, ποια σοβαρή εταιρία θα προλάβει να ετοιμάσει προσφορά και δείγμα και γιατί να έγινε τόσο γρήγορα και πρόχειρα (όπως φαίνεται κι από το κείμενο) η διαδικασία;

Ας απαντήσει ο κ. Μπούσιας. Και για τα λάθη, και για τις συμφωνίες που αθετεί (;), και για τους πρόχειρους διαγωνισμούς, και για τις επιλογές του. Α, να μην το ξεχάσουμε: Η κατάθεση έγινε δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. κι εν συνεχεία υποστήριξε ότι μίλησε ως πρόσωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Ως διαιτητής, πάντως, δεν έφτασε ποτέ σε υψηλά στρώματα.

Αντί επιλόγου: Είπε ο ένας εκ των τριών της ΚΕΔ/ΕΟΚ σε διαιτητή ότι είναι ο χειρότερος όλων, αλλά έχει την πλάτη ενός εκ των άλλων δύο. Αλήθεια, αυτοί που δεν έχουν πατέρα στην ΚΕΔ, ή μπάρμπα στην Κορώνη, αυτοί που δεν κατάγονται από τον Βόλο ή την Καλαμάτα, έχουν τύχη;

ΥΓ.: Αυτή τη διαιτησία, αυτό το μπάσκετ, ονειρεύεστε;

odkeodke1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

odke1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ