Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ ΕΣΑΚΕ, ο ορισμός της αποτυχίας

ΕΣΑΚΕ, ο ορισμός της αποτυχίας

esake 1 e1557411430661

Διαβάσατε για τη ΝΕΑ προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, κατά της «παράνομης επικύρωσης των αποτελεσμάτων της 26ης αγωνιστικής και του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος» (σ.σ. είναι η επίσημη τοποθέτηση των «ερυθρολεύκων») κι η οποία δείχνει -το έγραψαν οι συνάδελφοι- ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θα το πάνε #mexritelous.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή συνάντηση στον ΕΣΑΚΕ είναι ως μη γενόμενη, καθώς όλες οι (τάχα μου) αποφάσεις πέφτουν στο κενό. Πρώτα απ’ όλα η περιβόητη αναδιάρθρωση της Α1. Είπαν ότι έγινε δεκτή με ψήφους 13-0. Δεν γίνεται, όσο οι ομάδες της κατηγορίας είναι 14. Έπρεπε να είναι ή 14-0, ή 13-1, το 13-0 δεν υφίσταται ως αποτέλεσμα.

Στην ουσία τώρα: Ο Ολυμπιακός σταματά κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση, από τη στιγμή που «παρανόμως» (όπως λένε στο λιμάνι) επικυρώθηκε η βαθμολογία. Ως εκ τούτου έχει έννομο συμφέρον να αντιδράσει. Προσέξτε τη λεπτομέρεια: Αν δεν συμφωνούν και οι 14, ΔΕΝ γίνεται αναδιάρθρωση, καθώς είναι παράνομη.

Άρα το μόνο σίγουρο είναι πως ο Κολοσσός έχει πάρει τον δρόμο για την Α2 κι αναλόγως με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ θα μάθουμε αν τον ακολουθεί το Λαύριο, η Κύμη, ή το Ρέθυμνο, αν ξαναγίνει η τελευταία αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση δύο θα πέσουν, γιατί ο Ολυμπιακός ΔΕΝ αποδέχεται την παράνομη αναδιάρθρωση.

Η δεύτερη ουσιαστική απόφαση (τα υπόλοιπα ήταν ευχολόγια) αφορούσε στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μόνο που ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα είναι εκεί. Ενδεχομένως δεν θα είναι καν στην κατηγορία, οπότε το εξαιρετικά βαρύ τηλεοπτικό του συμβόλαιο, θα πρέπει να δοθεί λόγω της ανόδου τρίτης ομάδας από την Α2. Πώς είπατε;

Πρέπει ο κ. Γαλατσόπουλος να διαπραγματευτεί ΔΙΧΩΣ τον Ολυμπιακό, ΔΙΧΩΣ την ΑΕΚ (έχει κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2021 και πουθενά δεν ειπώθηκε ότι προτίθεται να παραιτηθεί αυτού του συμβολαίου) και να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για τις ομάδες του. Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητά του, θα τα καταφέρει να απορροφήσει τη ζημιά που θα προκαλέσει η απουσία των «ερυθρόλευκων». Και μετά θα προσληφθεί από τη NASA, ή θα γίνει σύμβουλος του Τραμπ.

Γράφω εδώ και μέρες ότι ΜΟΝΟ με κοινή διάθεση μπορεί να βγούμε από το αδιέξοδο. Το να προκαλείς είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό δεν είναι ασφαλής μέθοδος. Πολλοί μέτρησαν στο 13-1 το πλειοψηφικό ρεύμα. Μάλλον δεν κατάλαβαν πως όταν το «1» έχει να κάνει με μεγέθη όπως αυτό του Ολυμπιακού (το ίδιο θα έλεγα κι αν ήταν ο Παναθηναϊκός), καλό είναι να μην το υποτιμάμε…

Αντί επιλόγου: Αυτό που γράφει ο Ολυμπιακός για τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και τη νομική σύμβουλο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Αν δεν αποδείξει ο κ. Γαλατσόπουλος ότι οι «ερυθρόλευκοι» ψεύδονται, είναι υπόλογος στην κοινή γνώμη κι ανάξιος να φέρει τον τίτλο του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Φαντάζομαι (είμαι σίγουρος) ότι θα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα αποδείξουν του λόγου του το αληθές κι ότι οι «ερυθρόλευκοι» ψεύδονται…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…