Κεντρική Basket League Άρης Βλάσιος: Όσα πρέπει να ξέρετε για το 17χρονο “αστεράκι” του Άρη!

Βλάσιος: Όσα πρέπει να ξέρετε για το 17χρονο “αστεράκι” του Άρη!

vlasios kostas

Ο Άρης κατέκτησε το πρωτάθλημα των Εφήβων στην ΕΚΑΣΘ “ρίχνοντας” στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Κώστας Βλάσιος. Ο τελευταίος ήταν εξαιρετικός απέναντι στον “Δικέφαλο” και σε ουκ ολίγες στιγμές κατά την διάρκεια του αγώνα πήρε από το… χεράκι τους “κίτρινους”, δίνοντας λύσεις τόσο στον οργανωτικό όσο και στον εκτελεστικό τομέα έχοντας μάλιστα double-double (21 πόντους και 10 ασίστ).

Η γενικότερη πολύ καλή απόδοσή του είχε σαν αποτέλεσμα να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και το βραβείο του MVP το παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Χάρη Παπαγεωργίου. Ο νεαρός  “φόρτωσε” το καλάθι του ΠΑΟΚ με 21 πόντους (εύστοχος σε δύο τρίποντα) ενώ ολοκλήρωσε το final four της ΕΚΑΣΘ πετυχαίνοντας μέσο όρο 15,6 πόντους σε τρεις αγώνες.

vlasios kostas 2

“Ήρεμο” μυαλό, “διαβάζει” πολύ καλά το παιχνίδι…

Ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες για το τι εστί Βλάσιος (το καλοκαίρι θα ενηλικιωθεί)… Αγωνίζεται στη θέση “1”, έχοντας “βγει” από τα τμήματα υποδομής του Άρη. Κάποια στιγμή μετακόμισε σε ΧΑΝΘ, Προμηθέα Πατρών και Δούκα αλλά επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του. Άνθρωποι που τον “ζουν” καθημερινά, εκτός των αγωνιστικών ικανοτήτων του, στέκονται στο ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας.

Όσο για το κομμάτι που αφορά καθαρά τις επιδόσεις του στο παρκέ; Έχουμε και λέμε… Ο Βλάσιος διαθέτει την δυνατότητα να “διαβάζει” πολύ καλά το παιχνίδι αλλά και να εκτελεί. Σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν άριστα, το ισορροπημένο μυαλό του αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του. Έχει, δηλαδή, ηρεμία μπασκετικά και είναι καλαθοσφαιριστής που ακούει και αφομοιώνει εύκολα όσα του μεταφέρονται από τον προπονητή.

“Είναι παίκτης ομάδας και έχει πολλά προσόντα ως πλέι μέικερ…“, λέγεται -μεταξύ άλλων- για τον Βλάσιο οποίος έχει περάσει από όλες τις Εθνικές ομάδες. Προσφάτως κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων για φιλικά στην Ιταλία (στο Πιομπίνο), έχοντας θετική παρουσία.

Βελτιώθηκε στο μακρινό σουτ και έχει όλο το… πακέτο

Στον τομέα της οργάνωσης και της δημιουργίας, ο νεαρός του Άρη μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες. Έχει καλή -κάθετη- πάσα, γενικώς ξέρει πώς να αξιοποιεί κατάλληλα τους συμπαίκτες του και να βρίσκει την καλύτερη δυνατή λύση γι’ αυτούς.

Είναι γρήγορος στα πόδια ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ στο σουτ. Είναι πολύ πιο καλός, πλέον (σε σχέση με το παρελθόν), στο να μπορεί να απειλεί από μακριά και έχει δουλέψει σε αυτό. Παλαιότερα κυρίως ήταν πιο διεισδυτικός παίκτης, όμως με την αρκετή δουλειά που έχει κάνει, έχει την δυνατότητα (και το πετυχαίνει) να απειλεί -και- από απόσταση, για παράδειγμα με σουτ από ντρίπλα.

Τα πολλά “ατού” που έχει “βάλει” στο παιχνίδι του, τον μετατρέπουν σε έναν… μοντέρνο πόιντ γκαρντ μιας και εκτός του ότι είναι δεδομένη η ικανότητά του να οργανώσει και να δημιουργήσει σωστά, πλέον μπορεί να εκτελέσει με διάφορους τρόπους (διείσδυση ή με σουτ από μακρινή απόσταση). Γενικότερα, διαθέτει όλο το “πακέτο” ως παίκτης προκειμένου να πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην μετέπειτα καριέρα του και -γιατί όχι- να αποτελέσει τον επόμενο πλέι μέικερ του Άρη στην ανδρική ομάδα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Το πρώτο βήμα έκανε το Αιγάλέω. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα. Στον 1ο όμιλο, το Αιγάλεω…