Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το DNA των πρωταθλητών

Το DNA των πρωταθλητών

dna goldforce4

Το DNA είναι ο φορέας των γενετικών πληροφοριών του κυττάρου, είναι το γενετικό αποτύπωμα, η γενετική ταυτότητα του ατόμου. Μέσα από αυτό παίρνουμε τις πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη των κυτταρικών μορφών ζωής.

Το DNA των αθλητών είναι διαφορετικό; Μπορεί να μας δώσει απαντήσεις για τους μελλοντικούς επίδοξους πρωταθλητές; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, μας έδωσαν επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την μελέτη του αθλητικού DNA.

Στην ιστορική αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Γονιδιακή Αξιολόγηση Για τη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης» και η παρουσίαση του αθλητικού DNA test GoldForce. Κάπως έτσι συνδυάσαμε το χθες, το σήμερα και το αύριο.

Το αθλητικό τεστ DNA είναι το… σήμερα και το αύριο, καθώς ο πρωταθλητισμός (και όχι μόνο) κρύβεται στα γονίδια μας. Το ζήτημα είναι να πάρουμε την πληροφορία και να κινηθούμε βάσει αυτής, στοχευμένα, ώστε να προετοιμάσουμε τους αυριανούς αθλητές υψηλών επιδόσεων.

Την αξία της Γονιδιακής Αξιολόγησης, για τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, εξήγησαν στο κοινό:

– Ο Δημήτρης Μαρνέρης, Διευθύνων Σύμβουλος Συστήματος Υγείας ΠΑΡΟΝClub και Πρόεδρος Ιδιωτικού Πολυϊατρείου City Doctors.

dna goldforce marneris

– Ο Νίκος Δρακούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ειδικότητα στην Κλινική και Μοριακή Γενετική, στο Ινστιτούτο Γενετικής του ανθρώπου.

dna goldforce1

– Ο Κώστας Ντάκουλας, DNA Goldforce Consultant & Sport Scientist.

dna goldforce dakoulas

– Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστάκος, MD-c- PHD Χειρουργός Ορθοπεδικός Αθλητίατρος – Τραυματολόγος.

dna goldforce3

– Ο Νίκος Οικονομίδης, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρέλαβαν τιμητικές διακρίσεις σημαντικοί άνθρωποι και σύλλογοι του χώρου:

– Ο Γιάννης Καλύβας, Διευθύνων Σύμβουλος της GENOMED, για την προσφορά του στην ανάπτυξη της έρευνας DNA με το Ε.Κ.Π.Α. και η Ελένη Τζομπανάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GENOMED.

– Ο Γυμναστικός Σύλλογος με την επωνυμία «Απόλλων Σμύρνης», για τα 128 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και την κοινωνία.

dna goldforce6

– Ο Αθηναϊκός Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα, για τα 102 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και την κοινωνία.

dna goldforce7

– Ο Κώστας Τσαρτσαρής, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, για την προσφορά του στον αθλητισμό και την κοινωνία.

dna goldforce5

– Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μπασκετμπολίστες του Λαυρίου και βασικά στελέχη των «μικρών» εθνικών.

Τις βραβεύσεις έκανε ο Ιωάννης Μαρωνίτης πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και & Νήσων, Μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…