Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τιμωρία για Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ

Τιμωρία για Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραβίασαν τους όρους οικονομικής σταθερότητας του Financial Fair Play της Ευρωλίγκας, και η διοργανώτρια αποφάσισε να τους επιβάλει χρηματικές ποινές, όπως αναφέρει το γράμμα του κανονισμού. Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση, οι δύο ομάδες παραβίασαν συμφωνηθέντες όρους που έχουν να κάνουν και με συμβόλαια παικτών τις δύο τελευταίες αγωνιστικές σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε αρχικά πρόστιμο ύψους 14.000 ευρώ για την μη παροχή απαραίτητων εγγράφων και μη τήρηση των προθεσμιών που έχουν αποφασιστεί, ενώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 70.000 ευρώ διότι οι μισθοί των παικτών της ομάδας υπερέβησαν το 65% των συνολικών εσόδων μίας χρονιάς, κάτι που και απαγορεύεται.

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρόστιμο (42.000 ευρώ) αφορά επίσης μη παροχή απαραίτητων εγγράφων και μη τήρηση των προθεσμιών. Επιπλέον, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου και διαχείρισης αποφάσισε την διεξαγωγή έρευνας (από εξωτερική εταιρεία) για τον Παναθηναϊκό σχετικά με την πιθανή ή όχι συμμόρφωσή του με τους κανόνες λειτουργίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Φιλικό προετοιμασίας με το Περιστέρι

Φιλικό προετοιμασίας με το Περιστέρι θα δώσει ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι, ενόψει της έν…