Κεντρική Διεθνή “Kατάκτηση του τροπαίου σημαίνει νέα πρόταση στον Ιτούδη”

“Kατάκτηση του τροπαίου σημαίνει νέα πρόταση στον Ιτούδη”

cska moscow 1

Για την προοπτική κατάκτησης της Euroleague μίλησε ο Αντρέι Βατούτιν. Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε:

“Είναι αδύνατον να σκεφτείς μία κατάσταση, στην οποία δεν θα προσφερθεί νέο συμβόλαιο στον προπονητή (σ.σ. Δημήτρη Ιτούδη) που έχει κατακτήσει την Euroleague. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει κάτι τρελό. Για παράδειγμα, να αρνηθεί μία πρόταση ο ίδιος ο προπονητής. Καλώς ή κακώς, στον αθλητισμό τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Είναι σαφές πως η κατάκτηση της Euroleague, εγγυάται μία νέα πρόταση συμβολαίου. Εάν θα γίνει δεκτή ή όχι, αυτό είναι μία κουβέντα σε θεωρητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή”.

Για το ρόστερ: “Η πρώτη απόφαση θα αφορά τον προπονητή. Όλοι γνωρίζουν πως αυτή η απόφαση δεν θα παρθεί πριν την ολοκλήρωση της σεζόν αλλά ούτε μία ημέρα μετά το Final Four. Οι Χάινς, Ντε Κολό, Κλάιμπερν, Χίγκινς και Οθέλο Χάντερ είναι σπουδαίοι παίκτες. Σχεδόν για όλους, το κασέ θα ανέβει. Με κάποιους θα είναι εφικτό να βρούμε κοινό σημείο επαφής, ενώ για κάποιους άλλους όχι. Ο ανταγωνισμός από το ΝΒΑ, την Κίνα και άλλες ομάδες της Euroleague είναι πολύ έντονος. Τα τελευταία χρόνια τα μπάτζετ έχουν αλλάξει. Βασικός στόχος είναι η ΤΣΣΚΑ να παραμείνει ανταγωνιστική με το μπάτζετ που θα έχει. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε πρόσωπα. Είναι σαφές πως οι παίκτες και οι ατζέντηδες θέλουν να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό και δικιά μας επιθυμία είναι να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, χωρίς να πληρώσουμε υπεραξίες. Δεν είναι στη φιλοσοφία της ΤΣΣΚΑ να υπογράψει παίκτες χωρίς την άποψη/συγκατάθεση του προπονητή. Δεν έχει συμβεί ποτέ”.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι ομάδες της Euroleague πρέπει να παίζουν με 14 καλαθοσφαιριστές από την νέα σεζόν: “Είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση. Στο πρόσφατο συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Μιλάνο, συζητήθηκε ξανά. Το θέμα θα λυθεί το προσεχές καλοκαίρι. Εάν δεν κάνω λάθος, είναι το Διοικητικό Συμβούλιο που θα πάρει την απόφαση. Ελπίζω πως η πρόταση θα εγκριθεί και θα εφαρμοστεί τη νέα σεζόν. Η απόφαση είναι αναγκαία αφού με την προσθήκη ακόμα δύο ομάδων, θα υπάρχουν και περισσότερα παιχνίδια”.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…