Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Καλή προσπάθεια, κακό αποτέλεσμα

Παναθηναϊκός: Καλή προσπάθεια, κακό αποτέλεσμα

facundo campazzo real madrid panathinaikos

Ειλικρινά είναι από τις φορές που ακόμα και σε ζυγαριά ακριβείας το ποτήρι δεν βγαίνει ούτε μισοάδειο, ούτε μισογεμάτο. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε με αξιώσεις στη Μαδρίτη, αλλά στην πρώτη από τις συναντήσεις έφυγε με άδεια χέρια, τη στιγμή που ένιωθε ότι είχε… παράσταση νίκης, σ’ ένα ματς με πολλά παράδοξα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά, ειδικά όταν μιλάμε για πλέι οφ. Η Ρεάλ έχει πετύχει τον πρώτο στόχο, θέλει άλλους δύο κι οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν την Παρασκευή να αποκτήσουν τη δυνατότητα να τελειώσουν τη σειρά στην Αθήνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κυνηγούν επική ανατροπή. Αλλά ας ασχοληθούμε με όσα έγιναν κι όχι με όσα θα γίνουν.

Ο Νικ Καλάθης ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σκιά του εαυτού του. Στο τέλος, με 17 πόντους και 2/2 τρίποντα (τη στιγμή της ανατροπής) θα μπορούσε να γίνει ήρωας, αλλά το… παράκανε.

Συνολικά, σε πείσμα των αριθμών, δεν ήταν σε καλή βραδιά κι αυτό κατά πολύ οφείλεται στον MVP του αγώνα, τον βραχύσωμο Καμπάτσο.

Οι «πράσινοι», με τους Γκιστ, Λοτσέσκι, Παπαγιάννη, Αντετοκούνμπο, Κιλπάτρικ σε ρηχά νερά και τον Μήτογλου DNP, μάλλον πρέπει να είναι χαρούμενοι που έφτασαν τους αντιπάλους στα όρια τους.

Σχεδόν αλάνθαστος ο Τόμας, με καλό πρώτο μισό ο Λάνγκφορντ, θετικός ο Παπαπέτρου, εξαιρετικός ο Βουγιούκας και πολύ καλός (ίσως κι αδικημένος από τον χρόνο συμμετοχής) ο Λεκαβίτσιους, άντεξαν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όταν ο Λάσο ένιωσε ότι πατά γερά κι έχει διαφορά ασφαλείας -βάσει και της εικόνας- μπήκε σε λογική διαχείρισης (όχι παράλογο) κι εκεί έγινε η ανατροπή. Ανολοκλήρωτη, αλλά ανατροπή. Με σερί 13-0 και φτάνοντας εντέλει και στο +6, ο Παναθηναϊκός έχασε γιατί δέχθηκε 9-0 στο τέλος.

Πρωταγωνιστής ο Αργεντινός, που έβγαλε σπουδαία άμυνα, που πέτυχε τις βολές, που έβγαλε από το παιχνίδι τον Καλάθη, που πήρε επιθετικό ριμπάουντ, που είχε ενέργεια και καθαρό μυαλό. Κι από εκεί και πέρα το γεμάτο οπλοστάσιο της Ρεάλ, με τον Κοζέρ, τον Ρούντι, τον Ταβάρες, τον εξαιρετικό στο ξεκίνημα Τέιλορ. Όχι στην καλύτερη βραδιά τους οι πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά τους έφτασε για να κάνουν το 1-0.

Ζητούμενα: Να μην απογοητευτεί ο Παναθηναϊκός, να δει τα λάθη, να διορθώσει πράγματα, να μην επιτρέψει στους αντιπάλους (κυρίως ο Καλάθης) να παίζουν με το μυαλό του. Όχι πως δεν θα γίνει το ίδιο και στην από εκεί πλευρά, καθώς κι οι Μαδριλένοι… ξεκαβάλησαν από το άλογο και κατάλαβαν ότι πρέπει να ιδρώσουν για να περάσουν.

Εδώ είναι και το ιδιαίτερο σημείο για να «διαβάσει» κανείς το αποτέλεσμα: Δεν παίζει ένας, δεν κερδίζει και δεν χάνει πάντα η… ομάδα μας. Εν ολίγοις δεν έχασε ο Παναθηναϊκός, νίκησε η Ρεάλ, γιατί στις λεπτομέρειες φάνηκε ελαφρώς καλύτερη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…