Κεντρική NBA NBA: Η τελική ευθεία
NBA

NBA: Η τελική ευθεία

giannis antetokounmpo 8

Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου έφτασε στην τελική του ευθεία, τα playoffs, και όπως κάθε χρόνο αναμένουμε όλοι με αγωνία τις τελείως διαφορετικές- με την Regular season– αναμετρήσεις, μέχρι τους μεγάλους τελικούς.

Υψηλό επίπεδο στην Δύση

Στην δυτική περιφέρεια, η μάχη για την 8αδα τελείωσε νωρίς, με το παιχνίδι να παίζεται στη διεκδίκηση του πολυπόθητου πλεονεκτήματος έδρας . Οι πρωταθλητές Γουόριορς, παρά τα κακά διαστήματα που είχαν, πήραν την πρώτη θέση και θα τεθούν αντιμέτωποι με τους 8ους -και αρκετά αδύναμους- Κλίπερς.

Οι δεύτεροι Νάγκετς, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, με τον πανέξυπνο Νίκολα Γιόκιτς να είναι η αποκάλυψη της χρονιάς ( 20,1 πόντους, 7,3 ασσιστ, 10,8 ριμπάουντ) και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, θα αντιμετωπίσουν τους 7ους Σπερς, που παρά την μέτρια σεζόν τους είναι πάντα επικίνδυνοι.

Οι Μπλέιζερς, έδειξαν σταθερότητα όλη τη χρονιά, και με πολύ καλή περιφέρεια (Λίλαρντ, Μακόλουμ) κατέλαβαν την 3η θέση, καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν το κάτι παραπάνω, αντιμέτωποι με τους γεμάτους σκαμπανεβάσματα Θάντερ, που μέχρι τον Φλεβάρη ήταν σταθερά στις πρώτες 4 θέσεις.

Αμφίβολος για το πρώτο παιχνίδι ο Πολ Τζορτζ. Τα ζευγάρια κλείνουν με την αναμέτρηση των 4ων Ρόκετς του εξωπραγματικού μα διφορούμενου για το στυλ παιχνιδιού του Χάρντεν , με τους 5ους Τζαζ, που με ηγέτη τον Ντόνοβαν Μίτσελ θα προσπαθήσουν να πετάξουν εκτός ημιτελικών περιφέρειας τον Μούσια και την παρέα του.

Η σεζόν των Μπακς στην Ανατολή

Στην Ανατολή οι Μπακς τερμάτισαν πρώτοι σε όλο το ΝΒΑ, είχαν την καλύτερη επίθεση (118.1) και τα περισσότερα ριμπάουντ (49.7). Ξεκούραστοι (αφού αρκετοί παίχτες πήραν ανάσες στα τελευταία παιχνίδια), το πρώτο εμπόδιο που καλούνται να προσπεράσουν είναι αυτό του Ντιτρόιτ των δίδυμων πύργων Γκρίφιν και Ντράμοντ, που σε όλη τη σεζόν ήταν πολύ μέτριοι αλλά το χαμηλό επίπεδο των υπολοίπων τους έδωσε την 8η θέση.

Το Τορόντο του Καουάι Λέοναρντ, τερμάτισε 2ο, με μια νίκη λιγότερη από πέρυσι που ήταν πρώτο, θα κοντραριστεί με τους Μάτζικ του Νίκολα Βούτσεβιτς, μια ομάδα μέτρια σε ταλέντο αλλά πολύ σταθερή.

Η 3η Φιλαδέλφεια, που ίσως κατά πολλούς έχει την καλύτερη βασική πεντάδα στο ΝΒΑ, Μπάτλερ, Εμπίντ, Χάρις, Σίμονς και Ρέντικ, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί, με πρώτο εμπόδιο τους 6ους Νετς των Ράσελ και Ντινγουίντι, που είναι ένας σαφώς κατώτερος αντίπαλος.

Τέλος, η Βοστόνη των πολλών τραυματισμών και φέτος, πήρε δύσκολα και χωρίς να εντυπωσιάσει την 4η θέση, αντιμετωπίζει την Ιντιάνα, που έχοντας την καλύτερη άμυνα στην λίγκα και πλουραλισμό στην επίθεση τερμάτισε 5η , και θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση.

Η μεγάλη ευκαιρία του Γιάννη

Ο Γιάννης πήρε τις ανάσες του, γέμισε τις μπαταρίες του, και αυτή είναι η μεγάλη του ευκαιρία να φτάσει με τους Μπακς όσο πιο ψηλά μπορεί. Και αυτό για διάφορους λόγους.

Το χαμηλό επίπεδο, της Σνατολής, με τους Ράπτορς να μην εντυπωσιάζουν, και την Βοστόνη να είναι αρκετά χειρότερη από πέρυσι, σε συνδυασμό με την σταθερή πορεία των Μπακς, την χημεία που έχουν, και φυσικά την τρομερή κατάσταση του Γιάννη, είναι τα στοιχεία που συντελούν στο γεγονός ότι είναι η ευκαιρία τους να πάνε στους τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Μοναδικός αρνητικός παράγοντας είναι οι απειρία των παικτών σε αγώνες πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…