Κεντρική Elite League Μίχαλος: “Παιχνίδι παρωδία” – Τσάπας: “Δεν έγινε κανένας τραμπουκισμός”

Μίχαλος: “Παιχνίδι παρωδία” – Τσάπας: “Δεν έγινε κανένας τραμπουκισμός”

nikos

Το παιχνίδι του Ιωνικού Νίκαιας με τον Εθνικό είναι το πιο πολυσυζητημένο ματς τις τελευταίες μέρες, τόσο για το ιστορικό ρεκόρ, αλλά και για όσα κατήγγειλαν οι φιλοξενούμενοι. Ο παίκτης του Εθνικού, Νίκος Μίχαλος, σήμερα έκανε λόγο για αγώνα παρωδία και τραυμπουκισμούς, ενώ από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας του Ιωνικού Βαγγέλης Τσάπας διέψευσε τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν έγινε τίποτα το μεμπτό στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Μίχαλος:

“Η ιστορία είναι όπως την βλέπει ο καθένας. Το παιχνίδι από τις αρχές της εβδομάδας δεν είχε ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, στον αθλητισμό έχει μπει το κομμάτι του στοιχήματος και του πονταρίσματος. Αυτό ήταν το μόνο ενδιαφέρον του κόσμου.

Εμείς πήγαμε να παίξουμε κανονικά. Για μένα είναι λάθος του Εθνικού που κατεβαίνει σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει καν δεκάδα και δεν έχει κανέναν μηδενισμό φέτος, οπότε αν δεν κατέβαινε δεν θα είχε κυρώσεις. Να ξεκαθαρίσω κάτι: Τα παιδιά του Ιωνικού και ο Νίκος Βετούλας κάνανε αυτό που τους είπαν να κάνουν. Να παίξουν μέχρι τέλους.

Το παιχνίδι ξεκινάει με πολλή χαλαρή άμυνα, ειδικά από τον Ιωνικό που και εμείς βάζαμε εύκολα καλάθι. Από εκεί και πέρα λέω εντάξει, χαλαρές άμυνες, μπορεί να κάνω και λάθος. Σε εμένα βέβαια υπήρχαν πάντα δύο παίκτες πάνω μου. Ήταν ένα παιχνίδι ψιλοπαρωδία, ακόμα και για τον κόσμο. Σαν All Star Game. Κάποια στιγμή λοιπόν ξεφεύγει η κατάσταση και βλέπω ότι γινόντουσαν πάρα πολλά φάουλ”.

Για την ανακοίνωση του Εθνικού: “Το Fair play δεν υπάρχει. Αν ο Ιωνικός είχε 5 έφηβους, θα έλεγα ότι ήταν λάθος. Τι fair play να κάνει. Για το στοίχημα που συζητάμε, όταν σε κάποια κανάλια συζητάνε ότι ο Πανιώνιος είχε 5.65 απόδοση και κέρδισε και έκλεισε τα στόματα, μην συζητήσουμε γιατί ο 18χρονος παίζει και μπάσκετ και μαζί στοίχημα”.

Για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο: “Εμείς μπήκαμε στα αποδυτήρια, υπάρχει συζήτηση να σταματήσει η ομάδα να παίξει και ξαφνικά αρχίζουν και βαράνε πόρτες, να πετάνε μπάλες, ένα χαμός. Ένα πράγμα που θα γινόταν αν παίζανε οι δύο ομάδες για την πρώτη θέση. Δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει αυτό και να λέει η αντίπαλη ομάδα “που πάτε”. Εκεί τρελάθηκα. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω αυτό.

Όλο είναι λάθος. Όταν εγώ βλέπω, πόρτες, χαμό, τσακωμό, αστυνομία, φουσκωτούς στα αποδυτήρια – που ρώτησαν αν θέλουμε βοήθεια για να φύγουμε – μία κατάσταση που δεν άρμοζε στο 102-57. Δεν είχε λογική αυτό”.

Για όσα του είπε ένας διαιτητής: “Εγώ είχα μία τεχνική ποινή στο ημίχρονο. Όταν μου λέει ένας από τους διαιτητές – και αν θέλει να βγει να το διαψεύσει – “μη βγεις στο δεύτερο ημίχρονο γιατί θα σου δώσω τεχνική ποινή και δεν το θέλω” τι να πω.

Στην πρώτη φάση κάθε λεπτού, είχαμε φάουλ κάτω από το καλάθι και πηγαίναμε για βολές. Εγώ δεν το βλέπω λογικό. Μην κρυβόμαστε από το δάκτυλό μας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ο Φασούλας μου έλεγε ‘μην φτάσεις 35, 40 και λες ότι παλιά έλεγες τα πράγματα διαφορετικά’ και δεν το έχω κάνει ποτέ. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να ζω αυτά τα πράγματα. Προτιμώ να χάσω 50 πόντους, μία χαρά. Δεν έχω – ειδικά με τον Βετούλα και τα παιδιά – τίποτα. Η ομάδα έχει και διοίκηση”.

Η απάντηση του Βαγγέλη Τσάπα:

“Εγώ δεν κατάλαβα ποιο τελικά ήταν το πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ προσβλητικό έως μηνύσιμο. Το θέμα του στοιχήματος είναι γελοίο. Και δεύτερον, τα νούμερα που μπορούν να παίζονται στην Α2 είναι γελοία. Είναι γελοίο μία ομάδα με το μπάτζετ το δικό μας να συζητάμε να παίξουμε στοίχημα.

Όποιος παρακολουθεί, ξέρει ότι αυτή την ομάδα ξέρει ότι έχει 53 νίκες και 4 ήττες τα δύο τελευταία χρόνια. Και στις 4 ήττες έχει βγάλει ανακοινώσεις όπου έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Οι 25 νίκες έχουν γίνει με πάνω από 100 πόντους, έχουμε το ρεκόρ σε Β εθνική και Α2. Έχουμε μέσο όρο πόντων 105 πόντους στο γήπεδό μας. Είναι η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει από την Α2.

Η λογική αυτής της ομάδας είναι όταν παίζει μέσα στο γήπεδο παίζει 100%, έτσι βλέπουμε τον σεβασμό. Θέμα fair play τίθεται αν κάποιος αντίπαλος χτυπήσει ή κατέβει με άλλο ρόστερ από το συνηθισμένο. Γιατί δεν λέμε για το πρώτο παιχνίδι που έληξε 76-137”.

Για το ημίχρονο: “Στο ημίχρονο, το θέμα ήταν το fair play. Η απάντηση πάνω στο πώς γίνανε τόσες πολλές επιθέσεις είναι: Ο Φάρος είχε το ρεκόρ παραγωγικότητας στην Α2 με 164 πόντους πριν δύο χρόνια και είχε 5 ίδιους παίκτες με την ομάδα του Ιωνικού. Η πλάκα μας ήταν να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ. Σκεφτόμασταν πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Να κάνεις ένα σόου που μαζέψαμε 800-1000 φιλάθλους.

Μπορεί να πει κανείς ότι αυτό δεν του άρεσε. Σεβαστό. Απλά εμείς έχουμε την δική μας λογική. ‘Έχουμε ανθρώπους που έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι. Το 1987 ο Ιωνικός έχασε από τον μεγάλο Άρη με πρώτο σκόρερ τον Γιαννάκη με 153-64 και δεν βγήκε ανακοίνωση. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε ολα. Το κακό είναι να ακούγονται πράγματα που είναι ανήθικα, ειδικά όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ο Μίχαλος λέει ψέματα, έχει αποβληθεί στο ημίχρονο με δύο τεχνικές ποινές, υπάρχει στο φύλλο αγώνα. Έχει καθυβρίσει τους διαιτητές και τον κομισάριο και τον βγάζουν έξω με παρακάλια. Κανένας τραμπουκισμός δεν έγινε, υπάρχει βίντεο που δείχνουν να παρακαλάμε. Δύο χρόνια που είμαι στη Νίκαια και ο Ιωνικός δεν έχει τιμωρηθεί για το παραμικρό. Εμείς λέμε ότι σε 53 νίκες έχουμε κάνει 25 100αρες, ο Εθνικός έχει τσακωθεί με τα ίδια του τα ρούχα τόσες φορές φέτος.

Ξέρει κανείς ότι την Παρασκευή το μεσημέρι οι άνθρωποι του Εθνικού πήραν τηλέφωνο και είπαν να μην γίνει το παιχνίδι επειδή είχαν 6 αρρώστους και είπα να το δούμε; Κατέβηκαν όμως κανονικά. Εμείς τι θα λέγαμε στον κόσμο. Δεν ήρθε ο Εθνικός; ‘Ενα σωματείο σαν τον ΕΘνικό θα έλεγε “δεν κατεβαίνω”; Δεν δέχομαι επουδενί κάτι ανήθικο. Αν θεωρείται προσβλητικό αυτό που έγινε, ζητάω συγνώμη, αλλά δεν δέχομαι κάτι ανήθικο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…