Κεντρική NBA Το ατύχημα του Τάουνς κι η απίστευτη απόδοσή του μετά από αυτό! (vid)
NBA

Το ατύχημα του Τάουνς κι η απίστευτη απόδοσή του μετά από αυτό! (vid)

karl anthony towns

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα πριν από περίπου 2 εβδομάδες, με τον ίδιο να τονίζει: “Είχα 5% πιθανότητες να βγω ζωντανός από αυτό. Από αυτό το 5%, κατά 4% θα μπορούσα να έχω τραυματιστεί σοβαρά και κατά 1% να τραυματιστώ ελαφρά. Θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα”. Τα λόγια του φαντάζουν άκρως ρεαλιστικά, με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο, στο οποίο επενέβη, χτυπήθηκε από φορτηγό με ταχύτητα περίπου 70 χιλιομέτρων/ώρα.

Το συμβάν αυτό έβαλε τον Τάουνς στο πρωτόκολλο διασείσεων του NBA (concussion protocol), με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για τα 2 παιχνίδια των Τίμπεργουλβς εναντίον των Νικς και των Μπακς. Το γεγονός αυτό έβαλε τέλος και στο σερί των 303 αγώνων, στα οποία ο Τάουνς έδωσε το παρών στη βασική πεντάδα, το μακροβιότερο σχετικό “ράλι” ανάμεσα στους εν ενεργεία παίκτες του NBA. Επί 3.5 σεζόν, δηλαδή, ο “KAT” δεν είχε λείψει ούτε από ένα παιχνίδι της Μινεσότα!

Από τότε που επέστρεψε στα παρκέ, ο Τάουνς βάζει “φωτιά” στα καλάθια και αποδεικνύει ότι θα πρέπει ήδη να λογίζεται ανάμεσα στην απόλυτη ελίτ των παικτών του NBA. Ο Δομινικανός “αστέρας” μετρά 36.4 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 ασίστ στα τελευταία 5 ματς, με 60% στα σουτ εντός πεδιάς και 16/34 τρίποντα! Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, μάλιστα, είναι ο 2ος σκόρερ κι ο 1ος ριμπάουντερ ολόκληρης της λίγκας, σύμφωνα με τα στατιστικά της επίσημης σελίδας του NBA!

towns games

Το χθεσινό παιχνίδι των Τίμπεργουλβς εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Τάουνς οδήγησε την ομάδα του σε μια αναπάντεχη νίκη με 131-120, τελειώνοντας τον αγώνα με 41 πόντους (12/22 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 8/10 βολές), 14 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε μόνο 30 λεπτά συμμετοχής!

Ο Τάουνς “κατάπιε” την αντίπαλη γραμμή ψηλών με το μέσα-έξω παιχνίδι του, έχοντας πολλαπλές επιλογές, σχετικά με το πως θα χτυπήσει την αντίπαλη άμυνα. Το σουτάκι του από μέση και μακρινή απόσταση ήταν άκρως αποτελεσματικό, με τον 23χρονο να μην κάνει καν άλμα στις προσπάθειές του, ενώ, έδρασε κάτω από το καλάθι χάρη στις ποστ ικανότητές του. Αυτές περιλαμβάνουν μια σειρά προσποιήσεων με τους ώμους αλλά κι αξιοποίηση των τεράστιων χεριών του, απελευθερώνοντας την μπάλα από πολύ ψηλό σημείο.

Ακόμη, ο Τάουνς σκόραρε μέσα από δεύτερες ευκαιρίες, χάρη στην προθυμία του να κυνηγήσει το ριμπάουντ ενώ ήρθε ως τρέιλερ σε κάποιες περιστάσεις, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά καρφώματα. Τέλος, ο πλούτος του παιχνιδιού αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι μπορεί να σουτάρει με step-back έπειτα από crossover αλλά και να βάλει την μπάλα στο παρκέ όταν ξεκινά την προσπάθειά του από την περιφέρεια. Κι όλα αυτά από έναν τύπο με ύψος 2.13!

Τα highlights του Τάουνς

https://www.youtube.com/watch?v=f_IE8_ZjORU

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…