Κεντρική NBA Τεχνική ποινή κι αποβολή στον Τρέι Γιανγκ επειδή… κοίταξε! (vid)
NBA

Τεχνική ποινή κι αποβολή στον Τρέι Γιανγκ επειδή… κοίταξε! (vid)

trae young

Ο Τρέι Γιανγκ είχε μόλις πετύχει ένα τρομερό τρίποντο στο τρανζίσιον από πολύ μακρινή απόσταση κόντρα στους Σικάγο Μπουλς, επιβεβαιώνοντας σε μια ακόμη φάση ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα τον τελευταίο καιρό. Ο 20χρονος “μπόμπερ”, βέβαια, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια αυτής της φάσης.

Πιο αναλυτικά, αμέσως μετά το εύστοχο σουτ, ο Γιανγκ δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή κι αποβλήθηκε από την αναμέτρηση, επειδή κοίταξε… λίγο παραπάνω τον αντίπαλό του, Κρις Νταν!

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στην 1η περίοδο, ο Γιανγκ είχε μια έντονη αψιμαχία με τον Νταν, με αποτέλεσμα να χρεωθούν αμφότεροι με τεχνική ποινή. Η ενέργεια του άσου των Χοκς να στραβοκοιτάξει τον Νταν βρισκόταν σε άμεση συνάρτηση με το περιστατικό αυτό, μόνο που η ποινικοποίηση ενός… κοιτάγματος φαντάζει πλήρως εξωφρενική!

Δείτε τις επίμαχες φάσεις ανάμεσα σε Γιανγκ και Νταν

Στο report που εκδόθηκε μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός της διαιτητικής ομάδας του αγώνα, Μαρκ Αγιότε, δικαιολογήθηκε για την εν λόγω φάση λέγοντας ότι αυτό που έκανε ο Γιανγκ, δηλαδή ο “χλευασμός” (taunting) έχει ως αποδέκτη κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, σε αντίθεση με τον πανηγυρισμό, ο οποίος δεν απευθύνεται σε κάποιον. Προφανώς θεωρήθηκε ότι η ενέργεια του Γιανγκ άνηκε στην κατηγορία του taunting και για αυτό τιμωρήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή.

Το επίσημο report των διαιτητών

Η υπερβολή της εν λόγω απόφασης, βέβαια, είναι ξεκάθαρη, καθώς ο Γιανγκ δεν μίλησε καν στον Νταν ενώ, ακόμα κι ο ίδιος ο παίκτης των Μπουλς ήταν έκπληκτος από την αποβολή του αντιπάλου του, όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του Σικάγο, Κόντι Γουέστερλαντ.

Ο Γιανγκ αποχώρησε από την αναμέτρηση με 18 πόντους και 5 ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής, με τους Χοκς να παίρνουν -εν τέλει- τη νίκη μέσα στο Σικάγο με 123-118. Ο θαυματουργός ρούκι βρίσκεται σε απίθανη φόρμα, έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος ρούκι του Φεβρουαρίου στην Ανατολή με 23.3 πόντους και 9.3 ασίστ ανά αγώνα στο διάστημα αυτό ενώ, έχουν περάσει μονάχα 3 ημέρες από το επικό ματς 4 παρατάσεων -πάλι κόντρα στο Σικάγο-, όπου έγραψε ιστορία με 49 πόντους, 8 ριμπάουντ και 16 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…