Κεντρική NBA Σοκ για τους Μιλγουόκι Μπακς, βγήκαν “νοκ-άουτ” από τους Σανς! (vids)

Σοκ για τους Μιλγουόκι Μπακς, βγήκαν “νοκ-άουτ” από τους Σανς! (vids)

giannis bender

Οι Φοίνιξ Σανς έχουν εξελιχθεί σε έναν αναπάντεχο μπελά για τους Μιλγουόκι Μπακς, με τους ουραγούς του NBA να κάνουν εκ νέου ζημιά στην κορυφαία ομάδα της φετινής λίγκας! Η ομάδα της Αριζόνα επιβλήθηκε των “ελαφιών” με 114-105 κι έφθασε σε μια σπουδαία -για τα δεδομένα της- υπέρβαση, καθώς πέτυχε την νίκη της εντός των τελευταίων 4 ματς, στο κορυφαίο φετινό της “ράλι” αγώνων μετά από εκείνο των 4 συνεχόμενων επιτυχιών εντός του Νοεμβρίου.

Επίσης, πρόκειται για τη 2η φετινή νίκη του Φοίνιξ εναντίον του Μιλγουόκι μετά από το “διπλό” της 23ης Νοεμβρίου, χάρη στο νικητήριο καλάθι του Τζαμάλ Κρόφορντ.

Με την επιτυχία αυτή, μάλιστα, οι Σανς ξεκόλλησαν από τον “πάτο” του NBA, καθώς το ρεκόρ τους ανέρχεται πλέον στο 14-51, ελάχιστα καλύτερο από το αντίστοιχο των Νιου Γιορκ Νικς (13-51). Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι οι 3 χειρότερες ομάδες της φετινής σεζόν θα έχουν ίσες πιθανότητες στη λοταρία του επόμενου Ντραφτ, όσον αφορά την κατάληψη της πρώτης θέσης (14%), ένα μέτρο που εφαρμόστηκε με σκοπό να περιορίσει το κατά συρροήν tanking.

Η χθεσινή νίκη, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Φοίνιξ οδεύει προς τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας του μετά από την παρθενική του συμμετοχή στο NBA το μακρινό 1969, καθώς το ποσοστό νικών τους αυτή τη στιγμή (21.5%) θα είναι το 2ο χειρότερο στα χρονικά του franchise εφόσον διατηρηθεί ως το φινάλε.

Όσον αφορά τους Μπακς, τα “ελάφια” μετρούν πλέον δύο σερί ήττες για πρώτη φορά φέτος, “σπάζοντας” το σερί που ελάχιστες ομάδες στην ιστορία του NBA είχαν πετύχει κατά μήκος τόσων πολλών αγώνων! Η “αρμάδα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξακολουθεί, φυσικά, να κατέχει το κορυφαίο ρεκόρ ολόκληρου του NBA με 48-16, 2 ολόκληρες νίκες πάνω από τους Τορόντο Ράπτορς και με 18 παιχνίδια να απομένουν στο καλεντάρι.

Μιας και γίνεται λόγος για τον Γιάννη, ο Έλληνας σούπερ-σταρ ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, στο 45ο προσωπικό του νταμπλ-νταμπλ εντός της τρέχουσας σεζόν. Ο “Greek freak”, όμως, αποβλήθηκε με 6 φάουλ, υπέπεσε σε 6 λάθη κι αστόχησε στις μισές του βολές (5/10), με την ανάθεση του μαρκαρίσματός του από τον ΝτιΆντρε Έιτον να πιάνει τόπο, όπως ακριβώς συνέβη και με τον ΛεΜπρόν στο προηγούμενο ματς των Σανς εναντίον των Λέικερς.

Οι Σανς είχαν επιμέρους σκορ της τάξεως του 38-23 στην 4η περίοδο, σκοράροντας διαδοχικά τρίποντα με τους Ντέβιν Μπούκερ και Κέλι Ούμπρε, δύο δίποντα από τους Τάιλερ Τζόνσον κι Έιτον, καθώς κι 7/8 βολές στο φινάλε. Όλοι αυτοί οι πόντοι επιτεύχθηκαν στα τελευταία 2:30 λεπτά!

Ο Ούμπρε έκανε το ματς της ζωής του με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Μπούκερ σκόραρε 22 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ ενώ ο Έιτον πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ.

Από την άλλη, οι Μπακς, οι οποίοι σούταραν μονάχα με 36.8% εντός πεδιάς κι έχασαν διαφορά 16 πόντων εντός του αγώνα, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 19 πόντους κι 7 ασίστ ενώ ο Έρικ Μπλέντσο επέστρεψε στην έδρα της παλιάς του ομάδας με 15 πόντους. Ντεμπούτο για το Μιλγουόκι έκανε ο Πάου Γκασόλ, με τον Ισπανό θρύλο να μένει στο παρκέ για 5 λεπτά.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…