Κεντρική NBA Σε πλήρες αδιέξοδο οι Λέικερς, ηττήθηκαν κι από τους Κλίπερς (vid)
NBA

Σε πλήρες αδιέξοδο οι Λέικερς, ηττήθηκαν κι από τους Κλίπερς (vid)

lebron lakers

Παρά τα συνεχή μη αγωνιστικά δράματα αλλά και την πλήρη αναποτελεσματικότητα εντός παρκέ, οι Λος Άντζελες Λέικερς θα μπορούσαν να χαράξουν μια νέα πορεία τη φετινή σεζόν με μια ενδεχόμενη νίκη επί των συμπολιτών τους, Κλίπερς. Η απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ θα μειωνόταν κι ίσως θα είχαν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο “πάρτι” της post-season, έστω κι ως κομπάρσοι.

Οι φετινοί Λέικερς, όμως, δεν είναι φτιαγμένοι για πολλά-πολλά…

Συγκεκριμένα, οι Κλίπερς πήραν ένα άνετο “διπλό” επί της πιο διάσημης ομάδας μπάσκετ στον πλανήτη με 113-105, με συνέπεια να βελτιώσουν το ρεκόρ τους στο 37-29 και να βρεθούν στην 7η θέση της Δύσης! Από την άλλη, οι τραγικοί Λέικερς έπεσαν στο 30-34, 5.5 νίκες πίσω από τους 8ους, Σπερς με μόνο 18 παιχνίδια να απομένουν ως την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι οι πιθανότητες των Λέικερς για πρόκριση στα πλέι-οφ είναι σχεδόν μηδαμινές, έχει απόλυτο δίκιο, καθώς οι “λιμνάνθρωποι” έχουν 1% πιθανότητες, ώστε να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να βρεθούν στην πρώτη 8άδα.

Οι Κλίπερς πήραν μια “καθαρή” νίκη δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Ντανίλο Γκαλινάρι να έχει 23 πόντους κι 6 ριμπάουντ. Ο Λου Γουίλιαμς έφερε το απαραίτητο spark από τον πάγκο με 21 πόντους και 5 ασίστ ενώ ο Μοντρέζλ Χάρελ γέμισε τη στατιστική του, όντας επίσης μέλος των αναπληρωματικών (14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Συνολικά 6 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό για τους νικητές, με τον Ντοκ Ρίβερς να έχει χτίσει ένα τρομερά συμπαγές και πλήρες σύνολο παρά τις πολλές αλλαγές μέσα στη σεζόν, σε μια εκ των καλύτερων δουλειών της καριέρας του.

Από την άλλη, οι Λέικερς στερήθηκαν των υπηρεσιών του Μπράντον Ίνγκραμ εξαιτίας ενοχλήσεων στον ώμο, κάτι που αποτέλεσε “γροθιά” στο στομάχι, δεδομένης της φόρμας του νεαρού φόργουορντ. Με τον Λόνζο Μπολ να είναι εκτός δράσης για 17ο σερί ματς, ο ΛεΜπρόν δεν είχε δίπλα του 2 εκ των 3 καλύτερων συμπαικτών του. Ο “Βασιλιάς” προσπάθησε, με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 6 ασίστ αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, με τον θρυλικό άσο να φέρει, φυσικά, πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το συνολικό “στραπάτσο” των φετινών Λέικερς.

Όσον αφορά τους συμπαίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ραζόν Ρόντο έβγαλε στατιστικά από εποχές Βοστόνης, με 24 πόντους (4/10 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ, στο 32ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του (11ος όλων των εποχών). Ο Τζος Χαρτ σταμάτησε στους 17 πόντους ενώ ο Κάιλ Κούζμα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας 5/15 σουτ. Η “πληγή” του μακρινού σουτ “άνοιξε” σε ακόμα ένα ματς για τους Λέικερς (10/38 τρίποντα) και το οριστικό φιάσκο απέχει ελάχιστα από την τέλεσή του.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…