Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Στην Ελλάδα ήταν επικίνδυνο η σύζυγός μου να πηγαίνει στο γήπεδο”

“Στην Ελλάδα ήταν επικίνδυνο η σύζυγός μου να πηγαίνει στο γήπεδο”

hacket cska

Σε συνέντευξη του ο Ντάνιελ Χάκετ αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στη συνεργασία του με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ιταλός γκαρντ σε αναφορά του για τη θητεία του στην Ελλάδα είπε πως ήταν επικίνδυνο για τη γυναίκα του να πηγαίνει στο γήπεδο

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ στην ιστοσελίδα sports.ru:

Για τις ατομικές προπονήσεις που έκανε υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστα Χατζηχρήστου στην Καλαμάτα και την εθνική Ιταλίας: “Κάθε καλοκαίρι κάνω ατομικές προπονήσεις για να δουλέψω σε συγκεκριμένα στοιχεία. Ήμουν τυχερός που ο Κώστας ήταν στο σπίτι του σε ένα πανέμορφο μέρος, την Καλαμάτα. Περάσαμε μαζί οκτώ πολύ χρήσιμες ημέρες που λειτούργησαν σαν ένα μίνι καμπ. Προτεραιότητά μου ήταν να είμαι σε καλή κατάσταση για την ΤΣΣΚΑ. Πολλοί παίκτες έχασαν μέρος της προετοιμασίας λόγω των παιχνιδιών με τις εθνικές ομάδες. Ήθελα να ενταχθώ γρήγορα στην ομάδα. Η ομάδα ήταν η προτεραιότητά μου και ήθελα να μάθω τα συστήματα και να προσαρμοστώ Δεν απαρνήθηκα την εθνική ομάδα. Πήγα στην Εθνική στο “παράθυρο” του Ιουνίου και υπέστη διάστρεμμα. Μετά πήγα σε μία νέα ομάδα, οπότε δεν μπορούσα να απογοητεύσω την ΤΣΣΚΑ. Οι προπονητές της εθνικής κατανόησαν πως αυτό ήταν σημαντικό για την καριέρα μου και τους ευχαριστώ. Υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες που με αντικατέστησαν”.

Για το αν ήταν εύκολο να αντιληφθεί τη φιλοσοφία του Δημήτρη Ιτούδη και την προσαρμογή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Δεν ήταν δύσκολο. Δεν υπάρχει κάτι περίπλοκο. Δεν είναι επιστήμη. Είναι μπάσκετ. Το πιο σημαντικό είναι το τι θα κάνεις σε μία συγκεκριμένη κατάσταση, το πόσο επιθετικός και συγκεντρωμένος θα είσαι και το πώς θα επιτίθεσαι και θα αμύνεσαι σε κάθε περίπτωση. Στον κόουτς αρέσει να χρησιμοποιεί διαφορετικά σχήματα. Κάποιες φορές χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες. Χρειάστηκε χρόνος για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση.

Το θέμα ήταν η κατανόηση του ρόλου μου. Ο πρώτος μήνας ήταν μία πρόκληση. Τα σουτ δεν έμπαιναν, ανησυχούσα και απογοητεύτηκα. Νομίζω πως ήταν κάτι το φυσιολογικό. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες έχουν σκαμπανεβάσματα. Σε εμένα συνέβη νωρίς στην σεζόν, αλλά θέλω να το αφήσω πίσω και να βοηθήσω την ομάδα. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Είναι σημαντικό να καταλάβεις τι θες να κάνεις και πώς θα το πετύχεις. Όταν παίζεις καλά, η αυτοπεποίθησή σου μεγάλωνε. Από την άλλη πλευρά, όταν δεν φτάνεις στον στόχος σου, υπάρχουν νέοι παίκτες που που είναι πρόθυμοι να πάρουν την θέση. Αυτό είναι ένα καλό κίνητρο για να προσαρμοστεί σε μία νέα κατάσταση. Δεν ανησυχώ για αυτούς τους λόγους και δεν αμφιβάλλω για τον εαυτό μου. Πάντα προσπαθώ να προσθέτω στοιχεία στο παιχνίδι μου και να μην τα παρατάω.

Είναι πολύ σημαντικό η υποστήριξη των συμπαικτών, ειδικά από εκείνους που γνωρίζω πολύ καλά, τον Κάιλ, τον Οθέλο και τον Νάντο. Ξέρουν πώς μπορώ να παίξω. Μου είπαν “ηρέμησε. Η στιγμή σου θα φτάσει. Πρέπει να περιμένεις”. Κάθε μέλος είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα”.

Για το ματς με τη Ρεάλ στη Μόσχα, στο οποίο άρχισε η ανοδική του πορεία: “Έπρεπε να αντικαταστήσω τον Τσάτσο που ήταν τραυματίας. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, γιατί είχε προηγηθεί η ήττα από την Μπουντούτσνοστ. Ήμουν έτοιμος να βγω στο γήπεδο και να παλέψω. Είχαμε αυτοπεποίθηση, ήμασταν σταθεροί, εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλο και δεν πανικοβληθήκαμε. Όταν όλα αυτά συνδυάστηκαν, ήμασταν πολύ επικίνδυνοι. Η Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη μαζί με την Φενέρμπαχτσε και την Μπαρτσελόνα. Έχουμε παρόμοιους στόχους: Θέλουμε τουλάχιστον να φτάσουμε στο Final Four.

Για το ματς με την Ζάλγκιρις στο Κάουνας: “Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Για να είμαι ειλικρινής θυμάμαι περισσότερο το πρώτο μου ντέρμπι στην EuroLeague με τη Χίμκι. Είναι πάντα ιδιαίτερο να παίρνεις τη νίκη σε ένα ντέρμπι παρόλο που το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι”.

Για την οικογένειά του και την προσαρμογή της στη Μόσχα: “Όταν γνώρισα τη σύζυγό μου, δεν ήξερε κάτι για το μπάσκετ. Όταν γνωριστήκαμε δεν ήξερε ποιος είμαι. Έμαθε γρήγορα τους κανονισμούς και της αρέσει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Στην Ελλάδα ήταν επικίνδυνο να πηγαίνει στο γήπεδο, ξέρεις γιατί. Στη Μόσχα απολαμβάνει τα παιχνίδια χωρίς να ανησυχεί”.

Για τον πατέρα του, Ρούντι Χάκετ, ο οποίος υπήρξε επαγγελματίας παίκτης: “Κάθε χρόνο ο πατέρας μου με επισκέπτεται όπου και να είμαι.  Έπαιζε μπάσκετ και του αρέσει να παρακολουθεί αγώνες. Παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια διαδικτυακά. Συζητάμε για τους αγώνες. Είναι σημαντικό, όταν συζητάς με κάποιον σαν τον πατέρα μου για μπάσκετ γιατί σου δείχνει τα λάθη σου και σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…