Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ποιος είναι ο ψεύτης;

Ποιος είναι ο ψεύτης;

vasilako simeonidis

Όταν κάποιοι ηγούνται ενός αθλήματος, ή έχουν ένα τόσο σημαντικό πόστο, το οποίο επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του, οφείλουν -αν μη τι άλλο- να έχουν το μίνιμουμ της ειλικρίνειας. Ακόμα κι αν αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι κάποιες στιγμές λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, ας φροντίζουν να θυμούνται τι ψέματα λένε, για να μην γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Βγήκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και είπε, αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής ξένων διαιτητών στο ντέρμπι των «αιωνίων», πως «… δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, η οποία είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα».

Πολύ σωστά, λέμε εμείς αφελώς, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι ανεξάρτητη αρχή κι η ΕΟΚ δεν παρεμβαίνει. Και μπράβο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που -παρότι θα μπορούσε- σέβεται την ανεξαρτησία της ΚΕΔ. Έλα, όμως, που δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου…

«Κόψαμε τους διαιτητές με εντολή Βασιλακόπουλου» είχε δηλώσει προ μηνών ο Στέλιος Συμεωνίδης, σε συνέντευξη Τύπου, την οποία ο ίδιος διοργάνωσε. Ως εκ τούτου, δεν πιάστηκε στον ύπνο, από ερώτηση που δεν περίμενε, είπε αυτό που ήθελε να πει, αναφερόμενος στους διαιτητές της Ευρωλίγκας.

Άρα: Ο πρόεδρος της ΕΟΚ υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδία δεν παρεμβαίνει στα ζητήματα της ΚΕΔ κι ο πρόεδρος της ΚΕΔ υποστηρίζει ότι με εντολή Βασιλακόπουλου έκοψε τους διαιτητές της Ευρωλίγκας. «Μπιούτιφουλ», που θα έλεγαν οι Άγγλοι φίλοι μας.

Ποιος λέει ψέματα; Το ότι κόπηκαν οι διαιτητές είναι δεδομένο. Άρα, από τη στιγμή που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν αντέδρασε, δεν βγήκε να… κράξει δημόσια τον Στέλιο Συμεωνίδη, να του ζητήσει να ανακαλέσει, να τον αποκαλέσει συκοφάντη (εγώ έτσι θα έκανα, αν κάποιος επιχειρούσε ψευδώς να με εμπλέξει σε τέτοια διαδικασία), θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ ότι η ΕΟΚ παρεμβαίνει στην ΚΕΔ.

Συνεπώς ο κ. Βασιλακόπουλος είναι κοινός ψεύτης. Δεν έχει το θάρρος να πάρει την ευθύνη και να πει «δεν γουστάρω να παίξουν ξένοι και σε όποιον αρέσει», δεν έχει το θάρρος να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν έχει το θάρρος (ποτέ δεν το είχε) να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό και καταφεύγει σε ψέματα.

Για να αποφύγουμε τα χαζά, σημειώνω πως η συνέντευξη Τύπου του κ. Συμεωνίδη έγινε παρουσία αρκετών δημοσιογράφων, γράφτηκε σχεδόν στο σύνολο του ελληνικού Τύπου (γραπτού και ηλεκτρονικού), άρα δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από το πολυμελές γραφείο Τύπου του κ. Βασιλακόπουλου, που όφειλε (και θαρρώ έκανε) να τον ενημερώσει.

Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πάλι το φαινόμενο «παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου», που συνοδεύει κάθε δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ, εσχάτως επιχείρησαν να το πράξουν και με τον κ. Ζούπα και πλέον είναι η τελευταία γραμμή άμυνας, πριν σηκώσουν τα χέρια.

Το αν θα παίξουν Έλληνες ή ξένοι διαιτητές, αν θα γίνει ή όχι το ντέρμπι, δεν το γνωρίζω. Το μόνο που μπορώ να γράψω με σιγουριά, είναι πως ο κ. Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι υποχρεωμένος να βγει στο ανοιχτό γήπεδο και να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη του. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Όχι τον Ολυμπιακό, αλλά την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι ο εφιάλτης του προέδρου, ο οποίος σύντομα θα ξηλωθεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…