Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: “Γελούσα από μέσα μου στο ΣΕΦ”

Πιτίνο: “Γελούσα από μέσα μου στο ΣΕΦ”

pitino

Ο Ρικ Πιτίνο μπήκε στο… μικροσκόπιο της Euroleague, η οποία έκανε «focus» στον τεχνικό του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό να μιλάει για την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα, για την αντιπαλότητα των «αιωνίων» και για το πρόβλημα που παρουσιάζει το «τριφύλλι» στο μακρινό σουτ.

«Μετά την οικογένειά μου, το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αγάπη», είπε αρχικά ο 66χρονος για την απόφαση του να έρθει στη χώρα μας και συνέχισε: «Γνωρίζουν πόσο πολύ το αγαπάω, το πόσο πολύ μου αρέσει να διδάσκω και να δίνω κίνητρο. Ζούσα χωρίς την αγάπη μου και είπα να δοκιμάσω και ήρθα στην Ελλάδα. Στην EuroLeague το μπάσκετ είναι πιο physical από το ΝΒΑ, κάποια πράγματα είναι διαφορετικά, οι πάσες και το σουτ είναι εκπληκτικά, το κοουτσάρισμα το ίδιο, αλλά το μπάσκετ είναι… μπάσκετ!»

Σχολιάζοντας την αντιπαλότητα των «αιωνίων», είπε: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντιπαλότητα όπως στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Το Κεντάκι-Λούιβιλ είναι για το πρωτάθλημα εκκλησιών. Είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Γελούσα από μέσα μου όταν υπήρχαν οι αποδοκιμασίες στην έδρα του Ολυμπιακού. Το διασκέδαζα, αλλά σίγουρα όχι οι φίλαθλοι».

Όσο για το πρόβλημα των παικτών του στο μακρινό σουτ, σχολίασε: «Κοουτσάρω 42 χρόνια. Σε κολεγιακό και επαγγελματικό επίπεδο. Και είχα καλές ομάδες. Όμως αυτό είναι το καλύτερο γκρουπ παικτών που είχα ποτέ μου. Όμως πρέπει να διδάσκω και πώς πρέπει να σουτάρουμε. Είναι πιο εύκολο να μάθεις στους παίκτες να παίξουν άμυνα, αλλά πολύ πιο δύσκολο να σουτάρουν. Για οποιονδήποτε προπονητή… Όμως στην άμυνα φτάνουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…