Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

euroleague

Μία αγωνιστική απέμεινε για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μία “ανάσα” από την πρόκριση του στα πλέι οφ και τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεν ελέγχει και πάλι τη μοίρα του.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις και πλέον χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στην οκτάδα. Πρέπει να κερδίσει την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, ενώ επιθυμεί η Αρμάνι Μιλάνο να χάσει από την αδιάφορη Εφές στην Τουρκία και η Ζαλγκίρις να ηττηθεί από την αδιάφορη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Τέλος υπάρχει ακόμα ένα σενάριο. Να ηττηθεί η Μπασκόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, να ηττηθεί η Ζάλγκιρις στη Ρεάλ Μαδρίτης, να ηττηθεί η Μακάμπι στη Φενέρμπαχτσε και να νικήσει η Αρμάνι Μιλάνο στην Αναντολού Εφές για να μπουν στην οκτάδα οι Ιταλοί και οι Πειραιώτες.

Αν όλα τα αποτελέσματα έρθουν όπως επιθυμούν οι Πειραιώτες, τότε ο Ολυμπιακός θα τερματίσει όγδοος και θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε με μειονέκτημα έδρας.

“Καθαρίζει” ο Παναθηναϊκός

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός ορίζει τη μοίρα του. Με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ περνάει στα πλέι οφ ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς.

Αν η Μπασκόνια ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι πράσινοι θα είναι, μάλιστα, έκτοι και θα βρεθούν στον δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας, σε μία επανάληψη των περσινών μονομαχιών τους. Αν οι Βάσκοι κάνουν την έκπληξη στη Μόσχα, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει έβδομος.

Αν χάσουν οι “πράσινοι” από τη Μπουντούτσνοστ, το “τριφύλλι” θα χρειάζεται ήττα της Αρμάνι Μιλάνο στην Αναντολού Εφές, ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Φενέρμπαχτσε και ήττα της Ζάλγκιρις στη Ρεάλ Μαδρίτης για να είναι εντός οκτάδας, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Νταρουσάφακα. Σε αυτό το σενάριο, οι Πειραιώτες θα είναι έβδομοι και οι πράσινοι όγδοοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Γκριμάου: «Είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό»

Έτοιμος για τα ματς με τον Ολυμπιακό, δηλώνει ο Ρότζερ Γκριμάου. Συνέντευξη στην ισπανική …