Κεντρική NBA Οι Φοίνιξ Σανς σόκαραν (και) τους Γουόριορς! (vid)
NBA

Οι Φοίνιξ Σανς σόκαραν (και) τους Γουόριορς! (vid)

devin booker

Μπορεί η κατάληξή τους, όσον αφορά τη φετινή σεζόν, να είναι προδιαγεγραμμένη, αλλά οι Φοίνιξ Σανς κατορθώνουν, έστω και την ύστατη ώρα, να θυμίσουν ότι αποτελούν μια legit ομάδα μπάσκετ με αρκετό ταλέντο και προοπτική. Η ομάδα της Αριζόνα μετρά πλέον 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς, με τη χθεσινή της “παράσταση” να είναι, φυσικά, η πιο επιβλητική, καθώς νίκησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς μέσα στην Oracle Arena με 115-111!

Το γεγονός ότι οι Σανς θα κατόρθωναν να πάρουν 4 νίκες σε 5 ματς, ρίχνοντας νοκ-άουτ τους πρωτοπόρους των δύο περιφερειών του NBA (Μπακς και Γουόριορς) θα φάνταζε ουτοπικό μερικές εβδομάδες πριν. Το Φοίνιξ μετρούσε 17 σερί ήττες κι αγνοούσε τον δρόμο προς την ευδαιμονία από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 23 Φεβρουαρίου και πλέον, το συνολικό τους ρεκόρ ανέρχεται στο 16-52, μακράν το χειρότερο της Δύσης, καθώς και το 2ο χειρότερο ολόκληρου του NBA.

Ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν, φυσικά, ο μπροστάρης των Σανς με 37 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 11 ασίστ ενώ σκόραρε 13 συνεχόμενους πόντους στην 4η περίοδο! Συνολικά είχε 13/23 σουτ κι 9/9 βολές ενώ ο Κέλι Ούμπρε σταμάτησε στους 22 πόντους με 4/5 τρίποντα. Ο ΝτιΆντρε Έιτον αποτέλεσε κινητό “μις-ματς” για τη φροντ-λάιν των Γουόριορς, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ οι Σανς είχαν συνολικά 10/25 τρίποντα, έναντι 10/43 του Γκόλντεν Στέιτ.

Από την άλλη, οι Γουόριορς “τρόμαξαν” με τον τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ στον αστράγαλο. Ο “KD” πρόλαβε να πετύχει 25 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Κλέι Τόμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών με 28 πόντους, χαρακτηρίζοντας την ήττα αυτή ως “τη χειρότερη της σεζόν”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Σανς επί των Γουόριορς έπειτα από 18 σερί αποτυχημένες προσπάθειες! Το τελευταίο επιτυχημένο αποτέλεσμα του Φοίνιξ επί του Γκόλντεν Στέιτ είχε επιτευχθεί τον Νοέμβριο του 2014, όταν η “δυναστεία” των “dubs” βρισκόταν ακόμη σε εμβρυικό στάδιο!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…