Κεντρική NBA Ο Ντόνοβαν Μίτσελ “τελείωσε” τους Ντένβερ Νάγκετς! (vid)
NBA

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ “τελείωσε” τους Ντένβερ Νάγκετς! (vid)

donovan mitchell

Οι Γιούτα Τζαζ κατόρθωσαν να πάρουν ένα τεράστιο “διπλό” στο υψόμετρο του Ντένβερ, επικρατώντας των Νάγκετς με 111-104 στο μεγάλο ντέρμπι της Northwest Division. Οι “μορμόνοι” έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο (μόλις 37 πόντοι οι Νάγκετς με 1/13 τρίποντα και 10 λάθη), ο Κάιλ Κόρβερ “πυροβολούσε” ασταμάτητα πίσω από τα 7.25 (6/10 τρίποντα σε 22 λεπτά) ενώ οι Ρούντι Γκομπέρ (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 τάπες), Τζο Ινγκλς (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Ντέρικ Φείβορς (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ και το clutch γονίδιό του, όμως, οι Τζαζ ίσως δεν θα είχαν φύγει αλώβητοι από το Pepsi Center…

Πιο αναλυτικά, ο “Spida” ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής ενώ ήταν αυτός που έκλεισε το παιχνίδι με ιδανικό τρόπο. Οι Τζαζ είχαν χάσει διαφορά 18 πόντων, την οποία κατείχαν με 6 λεπτά για το φινάλε (97-79) αλλά ο Μίτσελ φρόντισε να τους διατηρήσει στη θέση του πρωτοπόρου μέχρι να δουν την “καρό” σημαία του τερματισμού.

Ο Μίτσελ, λοιπόν, σημείωσε 6 μαζεμένους πόντους σε διάστημα 70 δευτερολέπτων, με το τελευταίο του καλάθι -ένα step-back από μέση απόσταση- να στέλνει τη διαφορά στους 5 (106-101) και να γέρνει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Τα δύο προηγούμενα καλάθια του προήλθαν από διεισδύσεις, με το ένα εξ αυτών να επιτυγχάνεται με ένα φανταστικό scoop shot.

Οι τελευταίοι 2 μήνες αποτελούν ένα εξαιρετικό “φεγγάρι” για τον Μίτσελ, ο οποίος μετρά πάνω από 25 πόντους ανά αγώνα στο διάστημα αυτό. Το γεγονός ότι παίζει πολύ παραπάνω με την μπάλα στα χέρια, όντας περισσότερο πόιντ-γκαρντ παρά “δυάρι”, τον έχει βοηθήσει ώστε να βρίσκει το κατάλληλο πεδίο δράσης.

Με τη νίκη αυτή, οι Τζαζ βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 35-26 και φιγουράρουν στην θέση της Δύσης. Από την άλλη, οι Νάγκετς είναι σταθερά 2οι, στην απόλυτη break-out χρονιά τους (ρεκόρ 42-19) ενώ θα είχαν ξεπεράσει τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην κορυφή αν τα κατάφερναν χθες!

Τα clutch καλάθια του Ντόνοβαν Μίτσελ

https://twitter.com/SportsCenter/status/1101363769643552768

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…