Κεντρική NBA Νίκη στους 130 πόντους για τους Μπακς, την κορυφαία ομάδα στη λίγκα! (vid)

Νίκη στους 130 πόντους για τους Μπακς, την κορυφαία ομάδα στη λίγκα! (vid)

giannis antetokounmpo 5

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρήκαν ξανά τους υπερηχητικούς εαυτούς τους και σημείωσαν ακόμα μια θαυμαστή επιθετική επίδοση! Το crew του Γιάννη Αντετοκούνμπο “απέδρασε” με απόλυτη επιτυχία από τη Νέα Ορλεάνη, επικρατώντας των Πέλικανς με 130-113 και πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στον ύψιστο στόχο, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της πρωτιάς στην Ανατολική Περιφέρεια και του κορυφαίου ρεκόρ σε ολόκληρη τη λίγκα!

https://twitter.com/Bucks/status/1105654607655649280

Το ρεκόρ της ομάδας του Μιλγουόκι ανέρχεται πλέον στο 51-17, με τους Μπακς να έχουν νικήσει ακριβώς στα 3/4 των αγώνων τους, κι η κατάκτηση της απόλυτης κορυφής δεν φαντάζει και πολύ μακριά! Τα “ελάφια” απέχουν 3 νίκες από τους 2ους, Τορόντο Ράπτορς κι οδεύουν προς την ολοκλήρωση μιας εκ των κορυφαίων regular season της ιστορίας τους!

Οι Μπακς είναι πρώτοι στη λίστα με τα φετινά παιχνίδια, εντός των οποίων έχουν “σπάσει” το φράγμα των 130 πόντων. Για να τα καταφέρουν χθες, χρειάστηκαν 6 σκόρερ με +13 πόντους, 49.5% στα σουτ εντός πεδιάς κι 24/28 βολές, κάνοντας άριστη χρήση του καταπληκτικού τους spacing και της δυνατότητάς τους να παίρνουν σχεδόν αποκλειστικά τα απολύτως ενδεδειγμένα σουτ του σύγχρονου μπάσκετ (ελεύθερα τρίποντα, προσπάθειες κάτω από τη ρακέτα).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε μόλις 26 λεπτά συμμετοχής, υποπίπτοντας, βέβαια, σε 6 λάθη και κάνοντας και 4 φάουλ. Μπορεί να υπέκυψε αρκετές φορές στους δύο πιο αδύναμους τομείς του αλλά η συνολική του δυναμική ήταν… too-much για τους αντιπάλους, έχοντας συνολικά 7/13 σουτ και 10/10 βολές! Ο “Greek freak” ήταν κι ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Κρις Μίντλετον να τον ακολουθεί, έχοντας 23 πόντους και με τον Μάλκολμ Μπρόγκντον να συμπληρώνει 18 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως ανταγωνιστικό, με το Μιλγουόκι να τρέχει ένα σερί 10-2 στο φινάλε αυτού και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ 56-48. Στην 3η περίοδο, οι άμυνες περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου, με τους Μπακς να τρέχουν ένα επιμέρους σκορ… 45-41 μέσα στο 12λεπτο αυτό, παίρνοντας προβάδισμα ακόμη και 22 πόντων (86-64). Οι Πέλικανς πάλεψαν, επέστρεψαν και μείωσαν ακόμη και στους 7 πόντους στην 4η περίοδο, προτού οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν 8 αναπάντητους πόντους και “καθαρίσουν” τη νίκη.

Ο Τζούλιους Ραντλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πέλικανς με 23 πόντους, ο Άντονι Ντέιβις σκόραρε 21 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ στον κλασικό, περιορισμένο χρόνο του (21 λεπτά) ενώ ο Έλφριντ Πέιτον πέτυχε τριπλ-νταμπλ για 2ο συνεχόμενο ματς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που οι Μπακς “σκουπίζουν” τη σειρά της κανονικής περιόδου εναντίον των Πέλικανς, πετυχαίνοντας 2 νίκες σε ισάριθμα ματς εις βάρος τους!

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=-Aok5kMxJzI

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…