Κεντρική NBA Νέος θρίαμβος για τους Μπακς του Γιάννη, πρώτη ομάδα με 50 νίκες φέτος! (vid)

Νέος θρίαμβος για τους Μπακς του Γιάννη, πρώτη ομάδα με 50 νίκες φέτος! (vid)

giannis antetokounmpo 4

Οι Μιλγουόκι Μπακς οδηγούν την κούρσα του φετινού NBA από τον Ιανουάριο κι έπειτα, κάτι που φάνταζε αρκετά “τρελό” σαν σενάριο πριν από την έναρξη της σεζόν. Η σταθερότητα των “ελαφιών” τους εξασφαλίζει την κορυφή της Ανατολής -και κατ’επέκταση ολόκληρης της λίγκας- ενώ, ως φυσικό επακόλουθο, η “αρμάδα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε η πρώτη ομάδα εντός της τρέχουσας σεζόν με 50 νίκες στο παλμαρέ της.

Πιο αναλυτικά, οι Μπακς νίκησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς με 131-114, χάρη στην εξαιρετική απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 50-16! Αυτή είναι η 2η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γουισκόνσιν, η οποία είχε ηττηθεί σε back-to-back αναμετρήσεις για πρώτη φορά φέτος την προηγούμενη εβδομάδα αλλά φαίνεται πως έχει ανακάμψει άμεσα, με τις 50 νίκες να επιτυγχάνονται μόλις για 2η φορά εντός των τελευταίων 30 ετών της ιστορίας της!

Το Μιλγουόκι, μάλιστα, έχει άμεση προοπτική να κατακτήσει πάνω από 60 νίκες φέτος, κάτι που έχει να επαναληφθεί από το 1981 ενώ, έχει λάβει χώρα μόνο σε 3 από τις 51 σεζόν της ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν, φυσικά, ο κορυφαίος παίκτης των Μπακς χθες, με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ κι 6 ασίστ σε μόνο 30 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 10/10 βολές ενώ υπέπεσε και σε 5 λάθη. Φάνηκε να είναι απλά μια μέρα στο “γραφείο” για τον Έλληνα σούπερ-σταρ, με τον Μπρουκ Λόπεζ να τον συμπληρώνει ιδανικά, καθώς είχε 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10/10 βολές.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Νίκολα Μίροτιτς έφερε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5/7 τρίποντα από τον πάγκο, στο κορυφαίο παιχνίδι του με τη φανέλα των Μπακς ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αποτέλεσε, όπως, πάντα, υπόδειγμα σταθερότητας με 18 πόντους και 4 ασίστ.

Για τους Χόρνετς, ο Κέμπα Γουόκερ έφθασε τους 25 πόντους με 11/22 σουτ. Μπορεί να είχαν προβάδισμα ακόμη και 14 πόντων στη 2η περίοδο αλλά οι Μπακς μείωσαν ως την ανάπαυλα (59-55) και πήραν οριστικά τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 76-55!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…